Zigong Fener Gösterisi Büyük İlgi Gördü

CHENGDU, 31 Ocak (Xinhua) — Çin’in Zigong kentinde Bahar Bayramı kapsamında düzenlenen 31. Zigong Uluslararası Dinozor Fener Gösterisi büyük ilgi gördü.

Tang (618-907) ile Song (960-1279) hanedanlarına kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Zigong Fener Gösterisi, ulusal düzeyde somut olmayan kültürel miras projesi olarak kabul ediliyor. Zigong, 1964 yılında Bahar Bayramı kapsamında ilk fener gösterisini düzenleyen kent olmuştu.

Renkli fener üretimi kentte popüler bir sektör haline gelirken, Zigong fenerleri bugüne kadar 80’den fazla ülke ve bölgede sergilendi. Bir Zigong fenerinin yapımında, sanat tasarımcıları, atölye çalışanları, teknisyenler, elektrikçiler ve kağıt işçileri gibi pek çok zanaatkar görev alıyor. Bu sürecin tamamına Çin’in başka yerlerinde rastlayabilmek pek mümkün değil.

Related Posts

Hindistan’daki uçak faciası sonrası son kazalar tekrar gündemde

Hindistan’da 242 kişinin bulunduğu Air India uçağının kalkıştan hemen sonra düşmesi, dünya genelindeki benzer kazaları ve Boeing 787-8 Dreamliner modelinin güvenliğini yeniden gündeme taşıdı. Kazada 204 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Azerbaycan sosyetesine Boğaz’da rüya gibi düğün: 1000 kişi katıldı

Azerbaycan’ın önde gelen iş insanlarından Aydın Abbasov, oğlu Hüseyin Abbasov için İstanbul’da adeta masalları andıran bir düğün düzenledi. Yaklaşık 1000 seçkin davetlinin katıldığı gecede sahneye çıkan Azerbaycanlı sanatçı Röya Ayhan ve Ukraynalı yıldız Ani Lorak konuklara unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

Moskova’da hafta sonu otopark ücretsiz olacak

Rusya Günü şerefine 12-14 Haziran tarihleri ​​arasında Moskova sokaklarında park etmek ücretsiz olacak.

Ukrayna, Rusya’dan 1212 Ukraynalı askerin cenazesini teslim aldı

Ukrayna, Rusya’dan 1212 Ukraynalı askerin cenazesini teslim aldı

Ferdi Zeyrek avukatından ‘tehdit’ ve ‘ihmal’ açıklaması

Manisa’da bulunan konutunda 6 Haziran’da elektrik akımına kapılarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in ölümünün ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Elon Musk’tan Trump’a: Pişmanım

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Trump hakkında yaptığı bazı sosyal medya gönderilerinden pişman olduğunu açıkladı. Musk, paylaşımları için “Çok ileri gittiler” dedi.