Yeni Görüntülerle Kahramanmaraş Depremleri

Kahramanmaraş Depremlerine Ait Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerine dair son görüntüler paylaşıldı. Deprem anında KGYS kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, depremin şiddetini ve yıkımını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sabaha karşı 04.17’de meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki ilk deprem, binlerce binanın yıkılmasına, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve evsiz kalmasına sebep oldu. Yeni görüntüler özellikle Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerindeki sokakları, bulvarları ve üst geçitleri içeriyor.

‘Şehir Karanlıkta Sarsıldı, Gökyüzünde Parlak Bir Işık Görüldü’

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarında dikkat çeken bir detay da depremin ilk anlarında gökyüzünde beliren şiddetli parlak ışıktı. Uzmanlara göre, bu ışıklar yer kabuğundaki ani kırılmalar ve elektrik hatlarının kopması gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

‘Binalar Anında Çöktü, Üst Geçit Kamerası Deprem Anını Kaydetti’

Görüntülerde, bazı binaların birkaç saniye içinde yıkıldığı görülüyor. Caddelerdeki aydınlatma direklerinin sallandığı, büyük bir toz bulutunun yükseldiği ve insanların panik içinde kaçtığı anlar kaydedildi. Üst geçitlerdeki asansör kameraları da depremi açıkça gözler önüne serdi. Bir asansördeki titreme ise depremin etkisini gösterdi.

‘Araçlar Seyir Halindeyken Depreme Yakalandı’

Görüntülerde trafikte seyir halindeki araçlar da bulunmaktadır. Bazı sürücülerin ani fren yaptığı, bazı araçların sarsıntı nedeniyle şerit değiştirdiği görüldü. Ayrıca yollardaki beton parçalarının düştüğü, bazı trafik lambalarının devrildiği anlar kaydedildi.

Ortaya çıkan yeni görüntüler, 6 Şubat depremlerinin büyüklüğünü bir kez daha hatırlatırken, felaketin acı izlerini canlandırdı. – KAHRAMANMARAŞ

Related Posts

Kültepe Kaniş-Karum’da Yeni Müze İnşaatı Tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş-Karum’da inşa edilen kayadan oyma müzenin son durumunu inceledi. Proje, şehrin ticaret ve kültür mirasını yaşatmayı amaçlıyor.

Güreşçi Millii sporcu eşine dehşeti yaşattı

Isparta’da 1 çocuk annesi Dilan D. (19), bilek güreşi milli sporcu eşi M.D.’nin (25) şiddetine maruz kaldığını belirterek, şikayetçi oldu. Dilan D., “‘Telefonun sesini kıs’ dedim diye ağzımı yüzümü sıkıp bacaklarının arasında boğmaya çalıştı. Birkaç saniye daha sıksaydı belki de ölecektim” dedi. M.D. hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Dursun Özbek açıkladı: “Bazı isimlerin gitmesi gerekiyor”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer çalışmalarına dair konuştu.

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

İBB soruşturmasında 24 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yedinci dalga operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Galatasaray’ın yıldızı geliyor: Osimhen rüzgarı

Almanya’daki Galatasaray taraftarları, İstanbul yolculuğu öncesi Victor Osimhen’i uğurladıkları videoyu paylaştı. Osimhen İstanbul’a dönüş yolculuğunda 5 yıldızlı yeni formasını giydi.