Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye ve Kazakistan Arasında Swap Anlaşması İmzalandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Washington’da yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilecek ikili para takasına yönelik swap anlaşmasını imzaladı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki mali iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyor.

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Timur Suleimenov tarafından imzalanan swap anlaşması, maksimum 28 milyar Türk lirası veya 423 milyar Kazakistan tengesi değerinde yerel para biriminin takasına olanak sağlıyor.

Üç yıl boyunca geçerli olacak olan bu anlaşma, tarafların mutabakatı durumunda uzatılabilecek. Swap mekanizması, iki ülke arasında ticaretin finansmanını kolaylaştırmayı ve mali alanındaki iş birliğini artırmayı hedefliyor.

Merkez bankaları tarafından yapılan ortak açıklamada, bu adımın hem ekonomik ilişkileri güçlendireceği hem de merkez bankaları arasındaki teknik ve finansal iş birliğine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan yeni swap anlaşması, ikili ticaret ve mali işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı ile ticaretin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Nadir toprak elementlerinde Türkiye dünyanın ilk beş üreticisinden biri olacak

ABD Başkanı Donald Trump’un Ukrayna’nın Rusya ile süren savaşını bitirmek için şart koştuğu ve geçtiğimiz günlerde mutabakat zaptı imzalanan nadir toprak elementleri (NTE) geleceğin dünyasının en önemli maden kaynakları olacak.

E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

Yurtdışından ürün getiren e-ticaret platformlarına temsilci bulundurma ve Türkçe hizmet verme zorunluluğu getirildi. Kurallara uymayanlara erişim engeli uygulanabilecek.

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir