Trump’tan ‘Harvard’ önerisi: Yabancı öğrenci kontenjanının yüzde 15 olması gerekiyor

Donald Trump, Harvard Üniversitesi Yabancı Öğrenci Kontenjanı Sorununa Değindi

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısında Harvard Üniversitesi ile ABD hükümeti arasındaki gerilime yönelik açıklamalarda bulundu. Trump, Harvard’ın yabancı öğrenci kontenjanının yüzde 31’den yaklaşık yüzde 15’e düşürülmesi gerektiğini savundu.

Harvard ve diğer okullara gitmek isteyen Amerika vatandaşları olduğunu belirten Trump, bu vatandaşların yabancı öğrenciler yüzünden kabul edilmediklerini dile getirdi. Ayrıca, yabancı öğrencilerle ilgili güvenlik endişelerini de vurgulayan Trump, ülkelerini seven kişilerin kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Harvard Üniversitesini “felaket” olarak nitelendiren Trump, üniversitenin öğrencilerinin yaklaşık yüzde 31’inin yabancı uyruklu olduğunu ve bunun sorunlu olabileceğini belirtti. Trump, Harvard’ın yabancı öğrencilerin geldiği ülkeleri açıklaması gerektiğini ifade etti.

Federal hükümetin, Harvard ve birçok üniversiteye çeşitli sebeplerle federal fonları dondurma tehditlerinde bulunduğu belirtilmişti. Bu durum da Harvard ile federal hükümet arasında gerilime neden olmuştu. Trump yönetimi, Harvard’a sağlanan fonları dondurma kararı almış, bu kararın hukuka uygun olmadığı görüşünü savunan Harvard Üniversitesi ise yaptığı açıklamalarla konuyu mahkemeye taşımıştı.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Harvard Üniversitesine gönderdiği mektupla uluslararası öğrenci kabulünün durdurulduğunu açıklamış ancak Boston Bölge Yargıcı Allison Burroughs, bu kararı geçici olarak durdurmuştu.

Related Posts

Valinin yakın korumaları müdahale etmişti! Valilikten şehit babasını isyan ettiren karar!

Afyonkarahisar Valiliği’nin şehit aileleri için düzenlediği iftar programına katılan MHP Milletvekili Mehmet Taytak büyük tepkiyle karşılanmış ve Kübra Güran Yiğitbaşı’nın korumaları şehit ailesine müdahalede bulunmuştu. “Türkiye’nin ilk başörtülü valisi” olarak bilinen Yiğitbaşı şehit babası ve kız kardeşinin korumalar hakkında yaptığı suç duyurusunda soruşturmaya izin vermedi. Cumhuriyet Başsavcılığı da kavuşturmaya yer vermedi. Valilik ve savcılık kararına şehit babası isyan etti.

İşte Trump’ı korkutan ihtimal: Yüzlerce İran hücresi, 48 saat hazırlığında

ABD’nin İran nükleer tesislerine yönelik hava saldırısının ardından, Washington’da ve bölgede güvenlik alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. İran’ın ABD içindeki istihbarat hücrelerini harekete geçirebileceği uyarısı ABD’de endişe yarattı. Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, ülkedeki İran bağlantılı tehdit seviyesinin tarihin en yüksek noktasına ulaştığını bildirdi.

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 11’inci gün: Dünya İran’ın ABD’ye yanıtına hazırlanıyor; ‘Hürmüz’ kararı sonrası petrol fiyatları yılın zirvesinde

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 11’inci gün: Dünya İran’ın ABD’ye yanıtına hazırlanıyor; ‘Hürmüz’ kararı sonrası petrol fiyatları yılın zirvesinde

Savaşın bir cephesi sanal âlemde

İRAN ve İsrail sahada balistik füzelerle çarpışırken sanal âlemde de yapay zekâ mahsulü sahte videolar ve X paylaşımlarının kıran kırana bir mücadelesi var. İsrail’in bu konuda tartışmasız üstünlüğü beklense de İran da hiç geride kalmıyor. 

Almanya Başbakanı Merz’e göç ve nükleer uyarısı

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Gazze’de insani yardım bekleyen 23 kişi hedef alındı

Gazze’deki sağlık kaynaklarının aktardığına göre, İsrail ordusunun son 24 saat içinde düzenlediği saldırılarda çok sayıda sivil hedef alındı. Gazze’nin farklı noktalarına yönelik hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi …