Trump’ın destekçilerinden Musk’a ‘sansür’ suçlaması

Elon Musk’ın H-1B Vizelerine Destek Verme Tartışmaları

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından sonra Vivek Ramaswamy ile iş insanı Elon Musk’ı Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) görevine getireceği söylentileri, Trump destekçilerinin ciddi tartışmalarına yol açtı. Musk’ın H-1B vizelerine verdiği destek, bazı eleştirmenler tarafından sansür olarak yorumlandı.

Özellikle Silikon Vadisi girişimcilerinden Sriram Krishnan’ın Trump’ın yapay zeka politika danışmanı olarak atanacağının duyurulmasının ardından, Krishnan’ın ABD’deki yeşil kart sınırlamalarının kaldırılması gerektiğini savunması büyük tartışmalara neden oldu. Trump’a destek veren muhafazakar sosyal medya figürü Laura Loomer, Krishnan’ı göreve aday gösterilmesini ‘endişe verici’ olarak tanımladı. Ramaswamy ve Musk da yaptıkları paylaşımlarda, H-1B vizelerinin ABD’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu vurguladılar ve Amerikan kültürünün bilim ve mühendislik kariyerlerini teşvik etmediğini belirttiler.

Doğrulama Rozetleri Kayboldu

Axios’un haberine göre, Musk’ın ABD’de yetenekli mühendislerin çok az olduğunu söylemesi ve en iyi yeteneklerin işe alınması gerektiğini söylemesi eleştirilere neden oldu. Eleştirenler, bu yorumlarının ardından X’te sansüre uğradıklarını iddia ettiler. Laura Loomer, Gavin Wax ve Owen Shroyer gibi isimler, H-1B vizelerine yönelik eleştirileri sonrasında X platformunda doğrulama rozetlerinin kaybolduğunu belirttiler.

Musk veya X platformu, söz konusu tartışmalarla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştır.

AB ile Musk Arasındaki Sansür Tartışması

Elon Musk, geçmişte Avrupa Birliği’nin konuşmaları sansürlememesi karşılığında ceza almayı kabul etmediğini iddia etmiş, bu iddialar AB tarafından yalanlanmıştı. AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Musk’ın iddialarını yalanlayarak herhangi bir gizli anlaşmanın olmadığını belirtmişti.

AB Komisyonu, X platformuna yönelik bir soruşturmanın sonucunda şirketin Dijital Hizmetler Yasası’nı ihlal ettiği yönünde ön bulgular bulunduğunu açıklamıştı. X platformuna yüzde 6’ya varan para cezaları ve düzeltici önlemler uygulanabileceği bildirilmişti.

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda AB Komisyonu’nun yasadışı bir gizli anlaşma teklif ettiğini iddia etmiş ve X’in bu teklifi kabul etmediğini belirtmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Dursun Özbek açıkladı: “Bazı isimlerin gitmesi gerekiyor”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer çalışmalarına dair konuştu.

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

İBB soruşturmasında 24 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yedinci dalga operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Galatasaray’ın yıldızı geliyor: Osimhen rüzgarı

Almanya’daki Galatasaray taraftarları, İstanbul yolculuğu öncesi Victor Osimhen’i uğurladıkları videoyu paylaştı. Osimhen İstanbul’a dönüş yolculuğunda 5 yıldızlı yeni formasını giydi.

Polis, itfaiye, sağlık ekipleri kayıp kişi seferber oldu: Gerçek çıok başka çıktı

Bolu’da sabah işe gitmeyen ve kendisinden haber alınamayan Anıl A. için polis ve sağlık ekipleri harekete geçti. Kapıyı açmayan Anıl A.’nın uyuduğu ortaya çıktı.

Jason Statham’ın nişanlısı Antalya tatilinde

Model ve İngiliz oyuncu Jason Statham’ın nişanlısı Rosie Huntington-Whiteley, tatil için geldiği Antalya’da denizin ve güneşin keyfini çıkardı.