Trump tarifelerinin bütçe açığını 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

ABD Kongresi Bütçe Ofisi, ABD Başkanı Donald Trump‘ın yürürlüğe soktuğu yeni gümrük vergilerinin 2025-2035 döneminde toplam bütçe açığını 4 trilyon dolar azaltacağını tahmin etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın art arda devreye soktuğu yüzde 50’yi bulan yeni gülmrük vergilerinin yankıları sürüyor. ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO) tarifelerin ABD bütçesi ve ekonomisine etkilerine ilişkin analizini güncelledi.

Analizde, ABD’de ithal edilen mallar için yürürlükte olan gümrük vergisi oranının 19 Ağustos itibarıyla, 2024 ticaret akışlarına göre yaklaşık 18 puan arttığının tahmin edildiği vurgulandı.

Yüksek gümrük vergileri devam ederse, 6 Ocak-19 Ağustos arasında uygulanan gümrük vergisi artışlarının, 2025-2035 döneminde birincil açıkları 3.3 trilyon dolar, federal faiz harcamalarını da 0.7 trilyon dolar azaltacağı belirtilen analizde, sonuç olarak gümrük vergilerindeki değişikliklerin toplam açığı 4 trilyon dolar düşüreceği ifade edildi. (AA)

Related Posts

Fenerbahçe, Benfica’yı elinden kaçırdı! İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe, play-off turu ilk maçında Benfica ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından UEFA ülke puanı güncellendi. İlk sıradaki İngiltere’yi İtalya ve İspanya takip ederken, Türkiye 9. sırada yer alıyor. Fenerbahçe, lig aşamasına kalabilmek için Portekiz’deki rövanş maçına çıkacak.

İstanbul Boğazı’nda Gazze’yi selamlama etkinliği düzenlendi

17 yaşındaki çocuğa cinsel taciz iddiası: İstanbul’da linç girişimini polis havaya ateş açarak durdurdu

İstanbul Sultangazi’de 17 yaşındaki çocuğu taciz ettiği öne sürülen Y.İ., çevre esnafı tarafından linç edilmek istendi. Çocuğa daha öncede mesajlar attığı öne sürülen şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyette gece yarısı kritik atama: Bakan imzaladı…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dikkat çeken bir kararnameye imza attı.

Bakanlıktan Hakkari hamlesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler kapsamında bu yıl beş şehirde gerçekleştirilecek “Bir Anadolu Şenliği” serüveninin ilk rotası Hakkâri oldu.

Barış Alper krizinin perde arkası: O sözü kim verdi

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz cephesi, takımdan ayrılmak istediklerini açıkladı. Menajeri Tuncay Maldan tarafından yapılan açıklamada verilen bir sözden bahsedildi…