Putin: “Ukrayna, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna Avrupa’yı Cezalandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Rus doğal gazının sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırdığını belirtti. Putin, Leningrad bölgesinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna aracılığıyla Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatına değinerek, “Onlar anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladı. Bunu yapmayacaklarsa, yapmasınlar. Avrupa’nın kendilerine uzattığı kolu kesiyorlar. Avrupa’nın desteği olmadan bırakın savaşmayı, Ukrayna var olamaz. Onlar, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak, Avrupa’yı cezalandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaz sevkiyatının durması durumunda gaz fiyatlarının artabileceğini belirten Putin, Rus gazının Ukrayna üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın 31 Aralık’ta sona ereceğine işaret ederek, “Anlaşmanın 3-4 gün içinde sağlanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Avrupa’ya Rus doğal gazını Polonya üzerinden de tedarik etmeye hazır olduklarını ve bunu hızlı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

“Ukrayna ile Müzakereler için Slovakya Uygun Yer”

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Moskova’da bir araya geldiğini hatırlatan Putin, Fico’nun Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Fico’nun Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin Slovakya’da yapılması önerisini değerlendiren Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına Batı yapımı uzun menzilli silahlarla saldırılarına karşılık verdiklerine dikkat çekti.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın Ukrayna’nın NATO’ya dahil olmasını ertelemeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gelecek yıl da Ukrayna’da sürdürdükleri “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Hindistan’daki uçak faciası sonrası son kazalar tekrar gündemde

Hindistan’da 242 kişinin bulunduğu Air India uçağının kalkıştan hemen sonra düşmesi, dünya genelindeki benzer kazaları ve Boeing 787-8 Dreamliner modelinin güvenliğini yeniden gündeme taşıdı. Kazada 204 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Azerbaycan sosyetesine Boğaz’da rüya gibi düğün: 1000 kişi katıldı

Azerbaycan’ın önde gelen iş insanlarından Aydın Abbasov, oğlu Hüseyin Abbasov için İstanbul’da adeta masalları andıran bir düğün düzenledi. Yaklaşık 1000 seçkin davetlinin katıldığı gecede sahneye çıkan Azerbaycanlı sanatçı Röya Ayhan ve Ukraynalı yıldız Ani Lorak konuklara unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

Moskova’da hafta sonu otopark ücretsiz olacak

Rusya Günü şerefine 12-14 Haziran tarihleri ​​arasında Moskova sokaklarında park etmek ücretsiz olacak.

Ukrayna, Rusya’dan 1212 Ukraynalı askerin cenazesini teslim aldı

Ukrayna, Rusya’dan 1212 Ukraynalı askerin cenazesini teslim aldı

Ferdi Zeyrek avukatından ‘tehdit’ ve ‘ihmal’ açıklaması

Manisa’da bulunan konutunda 6 Haziran’da elektrik akımına kapılarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in ölümünün ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Elon Musk’tan Trump’a: Pişmanım

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Trump hakkında yaptığı bazı sosyal medya gönderilerinden pişman olduğunu açıkladı. Musk, paylaşımları için “Çok ileri gittiler” dedi.