Ormanın yeni koruyucuları envanterde

Ormanın Yeni Koruyucuları: Envant…

ANKARA (İGFA) – Orman Teşkilatı, gücünü artıracak yeni araçları envantere dahil etti.

İklim değişikliğinin etkilerinin Akdeniz havzasını da vurduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin de bu durumdan nasibini aldığını vurgulayarak, “Yeni normal” kavramına hazırlıklı olmak için gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi. Yumaklı, personel ve ekipman kapasitelerini artırmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Bakan Yumaklı, yeni araçlar hakkında bilgi vererek, “Orman yangınlarıyla mücadelede kullanmak üzere 65 arazöz, ORKUT timlerin 8 afet müdahale aracı ve 1 yangın mobil harekat merkezi yönetim aracı ile saflarımızı güçlendireceğiz.” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni araçların savunma güçlerini artıracağını belirten Bakan Yumaklı, 2022 ve 2023 yıllarında 400 yeni arazözü kullanmaya başladıklarını hatırlatarak, “Geçen yıl da 80 arazözü envanterimize ekledik. Bu sayede arazöz sayımızı %36 artırarak toplamda 1751 arazöze ve 5264 kara aracına ulaştık. 2002’de 73 ton olan su atma kapasitemizi 2024 yılında 438 tona çıkardık. Ayrıca 27 uçak ve 105 helikopterden oluşan güçlü bir hava filosuyla desteklenerek, insanlı ve insansız hava araçları ile orman yangınlarına etkin bir şekilde müdahale ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

CHP’li Mullaoğlu: Suriye’de insan aklını zorlayacak katliamlar oluyor

Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi tarafından düzenlenen panelde, Suriye’de Alevilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar ele alındı. Panelde konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu “Suriye’de maalesef durumlar hiç iyi değil. İnsan aklını zorlayacak derecede katliamlar oluyor” dedi.

Motosiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu kamerada

Muğla’da kasksız sürücünün plakasız motosikletinin önünü kaldırarak sürüş yaptığı anlar, cep telefonuyla görüntülendi.

Çocuklar, doğa tatilinde satranç turnuvasında mücadele etti

Bolu’nun Mudurnu ilçesine hafta sonu tatili için ormanların arasına inşa edilen otele aileleriyle birlikte gelen çocuklar, burada satranç turnuvasına katıldı. Birbirinden farklı aktiviteler ile eğlenen çocuklar, ödüllü turnuvada ter döktü.

Meteoroloji’den Marmara’ya peş peşe uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, bugün Marmara’nın güneyi ve doğusu için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.

Canlı: Özgür Özel Van’da konuşuyor

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin beşincisi Van’da yapılıyor.

Yeni Zelanda ve Tayland’a yeni büyükelçi atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye’nin Yeni Zelanda ve Tayland Krallığı nezdindeki büyükelçiliklerine yeni atamalar gerçekleştirildi.