New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

Bartu Soral kimdir? Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral neden istifa etti?

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın neden istifa ettiği araştırılıyor. Peki, Bartu Soral kimdir? Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral neden istifa etti?

Felakete hazır olun: Bu yıl her zamankinden daha büyük geliyor

İngiltere’de uzmanlar uyardı, bu yıl uçan karınca sürüleri gökyüzünü istila edebilir. Sıcak ve nemli hava milyonlarca karıncayı aynı anda harekete geçirecek…

Cemil Tugay’dan ‘Atatürk’lü kurultay mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kurultay davası, ‘mutlak butlan’, ‘kayyum’ tartışmalarına ilişkin olarak, “Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir.” dedi.

Türkiye’de siyaset ve finans piyasalarının dikkatle beklediği kurultay davası bugün görülecek: CHP’yi kim yönetsin?

Cumhur iktidarı CHP davası konusunda bölünmüş durumda. Efkan Ala ve Numan Kurtulmuş ekonomik kaygılar nedeniyle rahatsız. Erdoğan ise CHP’nin getirildiği noktadan mutlu. Cumhur iktidarı CHP davası konusunda bölünmüş durumda. Efkan Ala ve Numan Kurtulmuş ekonomik kaygılar nedeniyle rahatsız. Erdoğan ise CHP’nin getirildiği noktadan mutlu.

İzmir’de şafak baskınında 141 gözaltı

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 90 noktaya yaptığı eş zamanlı şafak operasyonlarıyla, “hırsızlık, öldürme, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticareti yapma/kullanma” suçlarından aranan 141 kişiyi yakaladı. Operasyonlarda yakalananlar, gerekli işlemlerin yapılması için adli mercilere teslim edildi.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.