Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi etkinliklerle dolup taştı!

Katılımcılar Teknoloji Haftasını Eğitimlerle Geçirdi

Bilim ve teknoloji haftasında; YAZEK 1’inci Teknoloji Gecesi, Ramazan CodeCamp ve Türkiye’de ilk yüz yüze KiCad Eğitimi yapılarak katılımcılara hem teknik bilgi hem de ekip çalışması konusunda değerli deneyimler sunuldu.

KATILIMCILAR TEKNOLOJİ HAFTASINI EĞİTİMLERLE GEÇİRDİ

İlk etkinlik 7 Mart’ta iftarla başlayıp 8 Mart’ta sahurla tamamlanan YAZEK 1’inci Teknoloji Gecesi’ydi. Teknoloji geceleri Yazek Yapay Zeka Kulübü tarafından Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ)’nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte öğrencilere Python 101 eğitimi verildi ve öğrendikleri bilgileri kullanarak bir GUI (Grafik Kullanıcı Arayüzü) projesi geliştirdiler. Teknolojiye olan ilgileri ve üretkenlikleriyle dikkat çeken öğrenciler, ortaya koydukları projelerle etkinliğin başarısını taçlandırdı.

GİBTÜ Mühendislik Topluluğu ile birlikte düzenlenen Ramazan CodeCamp da yine Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında gerçekleşti. İftarla başlayıp sahurla tamamlanan bu etkinlikte de öğrencilere yine Python 101 eğitimi verildi.

KiCad Eğitimi ise Badi Gaziantep Üniversitesi Topluluğu ve Teknogaraj iş birliğiyle Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde yapıldı. Katılımcılar, elektronik tasarım süreçlerinde yetkinlik kazanarak şematik tasarım, çok katmanlı PCB düzenleme, 3D görselleştirme ve otomatik yönlendirme gibi konularda deneyim sahibi oldu. Açık kaynak tabanlı KiCad platformunun sunduğu olanaklar sayesinde, elektronik tasarım dünyasında önemli bir adım atıldı.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

20 dakikadan fazlası ölüme götürüyor, çoğu sürücü farkında bile değil! Bu düğme Azrail’in ta kendisi…

Arabanızı her kullandığınızda bu ölümcül hatayı yapıyor olabilirsiniz. Serinlemek için bastığınız o düğme, aslında aracın yaşam destek ünitesini kapatıyor. 20 dakikadan sonra içerideki hava zehirli hale gelmeye başlıyor ve direksiyon başındaki en büyük düşmanınız oluyor.

Yandex Maps ve Navigasyon’a yeni özellikler eklendi

Yandex Maps ve Navigasyon’a yeni özellikler eklendi

Otomotiv sanayii ticaride gaza bastı

2025 yılının ilk 7 ayında 834 bin 838 adet üretime imza atan Türk otomotiv sanayiinin yüzünü ticari araçlar güldürdü. Toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 9 artarken, otomobil ihracatı yüzde 5 azaldı. Aynı dönemde 630 bin 992 adet olan toplam otomotiv ihracatının 270 bini ticari araçlardan, 361 bini ise otomobillerden oluştu.

Bu uçaklara binerken iki kez düşünün! Arızalara rağmen zorunlu kullanılıyor

Dünyanın en büyük yolcu uçağı 2021’de üretimi durmasına rağmen kullanılması dikkat çekti. Yetkililer uçağın sürekli arızalandığını ancak buna rağmen kullanmak zorunda olduklarını açıkladı.

Apple zor duruma düşüyor

Apple tedarikçisi Foxconn, Hindistan’da nadir toprak elementleri darboğazı nedeniyle üretim sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

Yüzyıllık büyük gizemde sona gelindi: İlk uçağı kim icat etti? Çok şaşıracaksınız

Wright Kardeşler mi, Santos-Dumont mu, yoksa Osmanlı’dan Hezârfen mi? İşte gökyüzüne uzanan gerçek hikâye… Uçmak, insanlığın en büyük hayaliydi. Ama bu hayali kim ilk gerçekleştirdi? Herkesin bildiği Wright Kardeşler mi, yoksa tarihin unuttuğu kahramanlar mı? Uçuşun tarihine dair bilinmeyenler, tartışmalar ve şaşırtıcı detaylar…