Mutlu Şehir Endeksi açıklandı! İşte dünyanın en mutlu kenti

Mutlu Şehir Endeksi 2025 Sonuçları Açıklandı: İşte Listenin Zirvesindeki Şehirler!

2025 yılına ait ‘Mutlu Şehir Endeksi’ raporu yayımlandı ve şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım performansları değerlendirildi.

Kopenhag, kültür, yönetişim ve ekonomi alanlarında performansıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda çevreye olan bağlılığıyla da öne çıkıyor.

Zürih, çevreci ulaşım seçenekleri, yenilenebilir enerji projeleri ve güçlü sağlık sistemiyle 993 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Singapur, düşük işsizlik oranı, yüksek sivil katılım ve tanınmış üniversiteleriyle 979 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Danimarka’nın Aarhus kenti, aktif vatandaş katılımıyla biliniyor ve 958 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Belçika’nın Anvers (Antwerp) kenti, 956 puanla beşinci sırada bulunuyor.

Seul, Güney Kore’nin başkenti, 942 puanla altıncı sıraya yerleşti.

Londra, Birleşik Krallık’tan en yüksek puanı alsa da obezite oranının etkisiyle ilk 20’ye giremedi. 842 puanla 31. sırada yer aldı.

Diğer şehirlerin puanlarına göre sıralaması şöyle:

  • Stockholm, İsveç
  • Taipei, Tayvan
  • Münih, Almanya
  • Rotterdam, Hollanda
  • Vancouver, Kanada
  • Viyana, Avusturya
  • Paris, Fransa
  • Helsinki, Finlandiya
  • Aalborg, Danimarka
  • Berlin, Almanya
  • New York, ABD
  • Dresden, Almanya
  • Brüksel, Belçika
  • Cenevre, İsviçre

Related Posts

Şili’de ambulans uçak düştü! 6 ölü

Güney Amerika ülkesi Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Siyaseti sallayacak iddia: ‘Sedat Peker ile MHP barıştı, Devlet Bahçeli ile 2 kere telefonda görüştü’

Suç örgütü lideri Sedat Peker ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in sosyal medyadan ‘Türkiye’ye geri dönüş’ temalı paylaşımları hakkında konuşan gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker ile MHP’nin barıştığını, Peker’in Devlet Bahçeli ile iki defa telefonda görüştüğünü iddia ederek “Sedat Peker’in Türkiye’ye dönüşünün yolu açılıyor” dedi.

‘Dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye dudak uçuklatan ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarından kaçan ve takip sonucu yakalanan otomobilin sürücüsünün 0.70 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, alkollü araç kullanmak, makas atmak ve araç muayenesini yaptırmamak suçlarından 25 bin 389 lira para cezası uygulandı.

124 milyon euro kazanmak için istatistiklerin önerdiği rakamlar

Fransa’daki şans oyunu My Million çekilişinde 124 milyon euro kazanmak için en çok çıkan rakamlar derlendi.

Çin’in nisan ayı ihracatı tarife restleşmelerine rağmen yükseldi

Çin’de nisan ayında ihracat, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi. Çin Gümrükler Genel İdaresi verilerine göre, nisanda ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı …

Rafale ile birlikte hisseler de düştü… Fransız jetlerine Hindistan’da şok

Pakistan ve Hindistan arasında son günlerde tırmanan gerilim ve karşılıklı saldırılar, Fransız askeri jet üreticisi Dassault şirketini vurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir