Kripto para yatırımcıları için uzmanlardan iki kritik uyarı

Kripto Piyasası 2025’e Kadar Boğa Trendini Koruyabilir, Bitcoin 180.000 Dolara Çıkabilir

Analistlerin çoğunluğu, 2025 yılına kadar boğa piyasasının devam edeceğine ve Bitcoin’in 180.000 dolara yükselebileceğine inanıyor. Ancak, Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman iki büyük risk faktörüne dikkat çekiyor. ABD ekonomisinin resesyona girmesi ve kripto sektöründe döngüsel yapının oluşturduğu iç riskler Bitcoin için tehlike oluşturabilir. Son piyasa düzeltmelerine rağmen, analistler Bitcoin’in 2025’in üçüncü çeyreğinden sonra zirve yapmasını bekliyor.

ABD Ekonomisindeki Resesyon Tehlikesi Kripto Para Piyasalarını Etkiliyor

Piyasadaki son düzeltmelerden sonra bile analistler, Bitcoin’in 2025’in üçüncü çeyreğinden sonra 160.000-180.000 dolar aralığında zirve yapacağını tahmin ediyor. Ancak, Tezos’un kurucusu Breitman, sektördeki içsel döngüsel risklerin yanı sıra dış ekonomik faktörlerin Bitcoin için gerçek tehlike oluşturduğunu belirtiyor. DeFi’nin kendi kendini finanse etmesi ve tokenların yalnızca spekülasyon amaçlı kullanılması, gelir üreten işletmelere dayalı geleneksel borsalardan farklı olarak kripto piyasasında ciddi bir risk oluşturabilir.

Kripto analistlerinin çoğu, boğa piyasasının 2025 sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor. Bitcoin fiyat tahminleri genellikle 160.000 dolardan 180.000 doların üzerine çıkıyor.

Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman, kripto sektörünün en büyük riskinin döngüsel ekonomik yapısı olduğunu vurguluyor. Breitman’a göre, sektörün hala temellendirme aşamasında olması ana riski oluşturuyor. Breitman, “Sektördeki ana risk, hala her şeyin çok döngüsel olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Özellikle DeFi sektörüne odaklanarak eleştiren Breitman, “DeFi’nin asıl amacı bir şeylerin finansmanını sağlamaktır ancak eğer DeFi yalnızca kendi içinde dönüyorsa, bu döngüsel bir yapı oluşturur. Bu durum, gelir getiren işletmelere dayalı geleneksel borsalardan farklıdır.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda yaşanan memecoin çöküşleri, kripto ekonomisinin hassaslığını gözler önüne seriyor. Örneğin, Solana Şubat ayında, memecoin dolandırıcılığı dalgasının ardından 485 milyon dolardan fazla değer kaybetti.

Makroekonomik endişeler de kripto piyasaları için tehdit oluşturabilir. Breitman, “Piyasada çok fazla iyimserlik var ancak geleneksel resesyon göstergelerindeki dalgalanmaları görmezden gelemeyiz.” dedi.

Kripto para piyasalarının hala teknoloji hisseleriyle güçlü bir ilişkisi olduğuna dikkat çekiliyor. Bu da resesyona işaret eden bir faktör olabilir. ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalat tarifeleri, potansiyel bir resesyon endişelerini yeniden gündeme getirdi.

Piyasa katılımcılarına göre, ABD’de bu yıl bir resesyon olasılığı %40’ın üzerinde. Bu oran, daha önce yüzde 22 olarak tahmin edilmişti.

Related Posts

Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan yeni swap anlaşması, ikili ticaret ve mali işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı ile ticaretin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk lirası ve Kazakistan tengesi üzerinden üç yıl geçerli bir swap anlaşmasına imza attı.

Nadir toprak elementlerinde Türkiye dünyanın ilk beş üreticisinden biri olacak

ABD Başkanı Donald Trump’un Ukrayna’nın Rusya ile süren savaşını bitirmek için şart koştuğu ve geçtiğimiz günlerde mutabakat zaptı imzalanan nadir toprak elementleri (NTE) geleceğin dünyasının en önemli maden kaynakları olacak.

E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

Yurtdışından ürün getiren e-ticaret platformlarına temsilci bulundurma ve Türkçe hizmet verme zorunluluğu getirildi. Kurallara uymayanlara erişim engeli uygulanabilecek.