Konya’da Dezenformasyonla Mücadele İçin Protokol İmzalandı

Konya’da Dezenformasyonla Mücadele İçin İmzalanan İş Birliği Protokolü

Konya’da dezenformasyonla topyekün mücadele kapsamında kurumlararası iş birliği sağlanması amacıyla “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi rehberliğinde gerçekleştirilen protokol, bilgi kirliliği, yalan haber, manipülasyon ve kara propagandaya karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Özellikle öğrenciler ve gençler başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarındaki hedef kitlelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, üniversite rektörlükleri, İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek projede gönüllü eğitmenler yetiştirilecek. Eğitimler, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi liderliğinde gerçekleştirilecek.

Amacı toplumda dezenformasyon direnci oluşturmak olan proje kapsamında eğitim, seminer ve benzeri sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Protokol imza törenine Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite rektörleri ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

Related Posts

Rusya’da ölen dağcı, dedesiyle aynı kaderi paylaştı

Rusya’daki Elbruz Dağı’na 5 kişilik grupla tırmanış yaparken hayatını kaybeden Mehmet Kocaakça’nın, babasının dedesinin de Sarıkamış’ta askerlik yaparken donarak şehit olduğu belirtildi.

İstanbul depremi: On binlerce kişi cami ve okullarda kalıyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da depremlerin ardından barınma talebinde bulunan 101 bin kişinin cami, okul, yurt ve sosyal tesislere yerleştirildiğini açıkladı.

THY’den yeni tavan fiyat kararı: 30 Nisan’a kadar 2 bin 850 lira

Türk Hava Yolları (THY), 30 Nisan’a kadar iç hat uçuşlarda, tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatının 2 bin 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Satırla yakalandı, “Babam pideci” dedi! Mattia Ahmet’in katillerine iki ayrı dosyadan takipsizlik

Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği pazarda bıçaklanarak öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’ye ilişkin davada yargılanan sanıklar B.B. ve U.B.’nin daha önce karıştıkları olaylara ilişkin davadan takipsizlik kararı çıktı.

İmamoğlu’nun avukatının avukatı hakkında gözaltı kararı

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu ile birlikte tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan avukatı Mehmet Pehlivan’ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Mısır’dan Paris’e uzanan yolculuk: Dikilitaş’daki 7 gizli mesaj

Paris’in Place de la Concorde meydanında bulunan Luksor Dikilitaşı, 3 bin yılı aşkın süredir Mısır tarihine ışık tutuyor. Ancak, yeni bir keşif, bu tarihi eserin daha önce gözden kaçan gizli bir mesaj taşıdığını ortaya çıkardı.