KAAN’ın 2’nci prototipi ilk kez görüldü

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün: KAAN’ın 2. Prototipi Görücüye Çıktı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli muharip uçak KAAN’ın 2. prototipinin görüntüsünü paylaştı. Görgün, KAAN’ın 2028’de teslim edileceğini ve 2030’lu yıllarda yerli motorla kullanılacağını belirtti.

Görgün: 2024 Yılında Savunma Sanayii İhracatı 7 Milyar Dolar Seviyesindeydi

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2024 yılında savunma sanayii alanında yapılan ihracata ilişkin bilgileri paylaştı. Görgün, 2024 yılında savunma sanayii alanında faaliyet gösteren 3 bin 500 firmadan bin 600’ünün ihracat yaptığını ve 300’ün üzerinde ürünün 180 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

Görgün, en çok ihracat yapılan ülkeler arasında Avrupa ülkelerinin önemli bir yer tuttuğunu belirtirken, savunma sanayi ürünleri arasında İHA’lar, SİHA’lar, akıllı füzeler, askeri helikopterler ve hava radar sistemlerinin öne çıktığını vurguladı. Ayrıca, ASELSAN tarafından geliştirilen ASELFLIR-500’ün 2024 yılında 16 ülkeye ihraç edildiğini de dile getirdi.

Görgün, 7 milyar doları bulan 2024 yılı ihracat rakamını 2 yıl içinde çift haneli seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini ve 2023 ve 2024 yıllarında imzalanan ihracat sözleşmelerinin tutarının 20 milyar doların üzerinde olduğunu açıkladı.

Görgün: KAAN 2028’de Teslim Edilecek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, KAAN projesi kapsamında üretilecek toplam 6 adet prototipten biri olan KAAN’ın 2. prototipinin görüntüsünü paylaştı. Görgün, “KAAN’ı 2028 yılında teslim edeceğiz ve 2030’lu yıllarda yerli motorla kullanılacak” dedi. KAAN projesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen 5. nesil savaş uçağıdır ve ilk uçuşunu 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Related Posts

Şam güçleri ile SDG arasında gerilim yükseldi, aşiretlerle çatışma yaşandı

Şam güçleri ile SDG arasında gerilim yükseldi, aşiretlerle çatışma yaşandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem: Artık bir iktidar değişiminin kaçınılmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, genel başkan Özgür Özel’in katılımıyla Kırşehir’de düzenlenecek miting öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Adem, il örgütüyle konuştuğunu, kendisine artık bir iktidar değişiminin kaçınılmaz olduğunu söylediklerini aktardı.

Özgür Özel’in açıklamasıyla gündeme geldi: Mücahit Birinci kimdir

CHP lideri Özgür Özel, yaptığı basın açıklamasında “AKP’nin doğum günü hediyesi” diyerek AKP’li Mücahit Birinci hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar ardından vatandaşlar Mücahit Birinci’nin kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Özel, Birinci için ne dedi? AKP’li Mücahit Birinci kimdir?

MSB kaynakları: SDG şartları yerine getirmedi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, terör örgütü SDG’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozacak girişimlerinin sürdüğünü dile getirdi.

Atatürk’e ‘Ermeni’ dedi: Meydan dayağı yedi

Arif Kocabıyık’ın sahibi olduğu İlave TV isimli YouTube kanalında yayınlanan sokak röportajında Atatürk’e ‘Ermeni’ diyen bir şahıs, vatandaşlar tarafından dövüldü.

Gözler saat 12’de! Özgür Özel, AKP’ye ‘hediyesi’ni açıklayacak!

CHP lideri Özgür Özel, dün mitingde yaptığı konuşmasında saat 12’yi işaret ederek “AK Parti’nin kuruluş tarihi hediyen geliyor. Tayyip Bey, yarın 12’yi bekle. Ak Toroslar çetesi çöküyor” ifadelerini kullanmıştı.