İsrail’de Yeni Genelkurmay Başkanı Atandı

İsrail’de 7 Ekim’deki “feci başarısızlığın sorumluluğunu” üstlendiğini duyurarak istifa eden Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin yerine Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Eyal Zamir getirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın 6 Mart itibarıyla Halevi’den boşalacak koltuğa Zamir’i atama kararı aldığı bildirildi.

2021 yılına kadar Genelkurmay Başkan Yardımcılığı yapan emekli Tümgeneral Zamir, 2023’ten bu yana Savunma Bakanlığı Genel Müdürlüğü görevini sürdürdü. Zamir, İsrail’de komitenin değerlendirmesi ve kabine oylamasından sonra resmi olarak atanarak ülkenin 24’üncü Genelkurmay Başkanı olarak görev yapmaya başlayacak.

NETANYAHU’NUN ESKİ ASKERİ SEKRETERİ

Haaretz gazetesine konuşan ismi açıklanmayan İsrailli bir kaynak ise 2012-2015 yılları arasında Netanyahu’nun askeri sekreteri olarak görev yapan Zamir’in, “başbakana çok yakın olduğunu” öne sürdü. Söz konusu kaynak, “Bibi, Eyal’e tamamen güvenirdi ve onun görüşleriyle uyuşmayan fikirlerini ifade etmekten hiçbir zaman çekinmezdi.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

1960’lardan beri içeri girebilen olmadı, gerçek uydu fotoğraflarıyla ortaya çıktı! İsrail’in çölün ortasındaki gizemli nükleer tesisi Dimona’da neler oluyor?

İsrail, İran’a yönelik saldırılarına gerekçe olarak nükleer silah geliştirilmesini gösteriyor. Ancak uzmanlar İsrail’in de 1950’lerden bu yana kendi gizli nükleer silah programını yürüttüğünü, hatta cephaneliğinde çok sayıda savaş başlığı olduğunu düşünüyor. Üstelik İsrail’in tesisi müfettişlerce denetlenmiyor, içeride olan biteni uluslararası kamuoyu bilmiyor.

Karın ağrısı şikayeti bulunan hastanın böbreğinden çıkan şok etti

Bitlis’te karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran hasta, böbreğinden 23 santimetre çapında kist çıkarıldı.

Bahçeli: İsrail’in siyasi ve stratejik amacı Anadolu coğrafyasını çevrelemek, terörsüz Türkiye hedefini efendileri hesabına baltalamaktadır

Bahçeli: İsrail’in siyasi ve stratejik amacı Anadolu coğrafyasını çevrelemek, terörsüz Türkiye hedefini efendileri hesabına baltalamaktadır

Onlarca sipariş verip kuryeleri kapıya yığdı; kim olduğu bulunamadı

Eyüpsultan’da bir kişi, farklı restoran ve uygulamalardan kapıda ödeme yöntemiyle çok sayıda yemek siparişi verdi. Kapıyı açan olmazk3n motokuryelerin evin önünde siparişleri teslim etmek ve ödeme almak için beklediği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İranlı sivilleri tehdit eden İsrailli bakan anında çark etti: “Bedelini ödeyecekler” demişti

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada İranlı sivilleri tehdit eden sözler kullanmıştı. Katz, İsrail’e yönelik füzeli saldırıların intikamını İranlı sivillerden alacaklarını söylemişti. Katz “Tahran halkı …

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kuveyt Emiri telefonda görüştü: İsrail, bölgemizdeki güvenliği riske atıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kuveyt Emiri telefonda görüştü: İsrail, bölgemizdeki güvenliği riske atıyor