İngiltere: Ukrayna sağlam ve inandırıcı güvenlik garantilerine sahip olmalı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump ve Avrupalı liderlerle yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna’nın herhangi bir barış anlaşmasının parçası olarak toprak bütünlüğünü korumak için sağlam ve inandırıcı güvenlik garantilerine sahip olması gerektiğini söyledi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan yazılı açıklamada, Starmer’ın, ABD, Ukrayna, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Finlandiya, NATO ve Avrupa Birliği (AB) liderleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Tüm liderlerin, bu haftanın Ukrayna’nın geleceği açısından önemli bir an olduğu konusunda mutabık kaldıkları kaydedilen açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i masaya getirme çabalarından ötürü Trump’a teşekkür edildiği aktarıldı.

İngiltere’nin Ukrayna’ya karşı “sarsılmaz” desteği

Açıklamada, İngiltere’nin Ukrayna’ya desteğinin

“sarsılmaz”

olduğu vurgulanarak,

“Uluslararası sınırlar güç kullanılarak değiştirilmemeli ve Ukrayna herhangi bir anlaşmanın parçası olarak toprak bütünlüğünü korumak için sağlam ve inandırıcı güvenlik garantilerine sahip olmalı.”

denildi.

Açıklamada, Avrupa’nın bunu desteklemeye hazır olduğu ve Ukrayna’da adil ve kalıcı barış için Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile birlikte çalışmaya devam edileceği ifade edildi.

Ayrıca, liderlerin, Trump ile Putin’in 15 Ağustos’ta Alaska’da yapacağı toplantının ardından tekrar görüşmeyi dört gözle bekledikleri belirtildi.

Related Posts

Solskjaer’den futbolculara eleştiri: Bir hoca için en üzücü durum

Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer “Bir hoca için en üzücü durum.” diyerek bazı futbolcuları eleştiri yaptı.

Adana’da orman yangını

Adana Kozan’da orman yangını çıktı. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İbiza açıklarında alev alan lüks yat battı

İbiza açıklarında alev alan lüks yat battı

Fransa’da nükleer denizanası alarmı: Dört reaktör kapatıldı

Fransa’daki bir nükleer santraldeki enerji üretimi “denizanaları” sebebiyle durdu. Santraldeki dört reaktör acilen kapatıldı.

Sır kazada kritik gelişme: Kaptanın görüntüleri güvenlik kamerasında… Halit Yukay hala kayıp

43 yaşındaki yat üreticisi Halit Yukay’ın kullandığı tekne Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında parçalanmış halde bulundu, Yukay ise hala kayıp… Tekneye çarpan geminin kaptanına ait yeni görüntüler olayın seyrini değiştirebilir.

Balıkesir depremi: Yıkılan binanın sahibi tutuklandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın sahibi tutuklandı. Müteahhid ise konutu terk etmeme tedbiriyle serbest bırakıldı.