IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

IMF ve Dünya Bankası, Avrupa Bölgesi Ekonomileri Hakkında Bilgilendirme Yaptı

IMF ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları kapsamında, Avrupa bölgesi ekonomilerine dair önemli açıklamalar yapıldı. Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerine ilişkin konuşan Kammer, “Büyüme performansında gördüğümüz olumlu trendler, 2024’ün ikinci yarısında güçlü bir ivmenin devam edeceğini gösteriyor. Bu durum büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edilmesine neden oldu. Tarifeler ve belirsizliklerin etkisini aza indirmek adına önemli bir adım.” açıklamasında bulundu.

Alfred Kammer, Türk hükümetinin enflasyonla mücadele programının ilerlediğini vurgulayarak, ekonomi ekibinin dezenflasyon programını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirtti.

Kammer, dezenflasyon sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, daha sıkı bir maliye politikası uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu adımın ekonominin uzun süreli kırılganlığını azaltacağını ve öngörülemez risklerle başa çıkmayı kolaylaştıracağını dile getirdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME TAHMİNLERİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre, Türkiye ekonomisinin bu yılki büyüme tahmini hafifçe yukarı yönlü revize edilirken, gelecek yıl için tahmin sabit kalmıştı.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025 yılında yüzde 2,7 büyümesinin ardından 2026’da yüzde 3,2’ye hızlanmasının beklendiği belirtilmişti.

IMF’nin ocak ayında yayımladığı tahminlere göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 büyüme göstermesi bekleniyordu. Gelecek yıl için ise büyüme tahmini yüzde 3,2 olarak öngörülmüştü.

Related Posts

Düzce’de Yeni Tarım Modeli: Kavun ve Karpuzda Alım Garantisi

Düz-Tar projesi ile çiftçilere alım garantisi sunarak kavun ve karpuz hasat sezonu uzatılıyor.

Memura yeni zam teklifi belli oldu

Hükümetin memurlara son zam teklifi belli oldu. Buna göre; 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci altı 6 için yüzde 7 zam teklif edildi. 15 Ağustos 2025’te verilen 1000 TL’lik taban artış teklifi de yinelendi.

Moda devi iflas başvurusunda bulundu! Üretimi durduracak

Almanya merkezli ve dünya genelinde 900 şubesi bulunan giyim devi iflas başvurusunda bulundu.

Fındıkta kahverengi kokarca ve zirai don rekolteyi düşürdü; Ulusal Fındık Konseyi’nden 2025 mahsülü için rekor beklenti!

Fındıkta kahverengi kokarca ve zirai don rekolteyi düşürdü; Ulusal Fındık Konseyi’nden 2025 mahsülü için rekor beklenti!

Adıyaman’da Fiyat Denetimi Yapıldı

Adıyaman’da iş yerlerinde etiket, fiyat ve kasa denetimleri yapılarak aykırılıklar tespit edildi.

Gurbetçiler Türkiye’ye Veda Ediyor

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler dönüş yolculuğuna başladı, hüzün var.