Hakan Fidan ‘Yılın Kareleri’ Oylamasına Katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı “Yılın Kareleri” Oylamasına Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen “Yılın Kareleri” oylamasına katılarak 2024 yılına damga vuran olayların ve yaşamın en özel fotoğraflarını inceledi.

Fidan, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği, Roketsan, Lifebox ve Sony katkılarıyla hazırlanan fotoğrafları yakından inceledi. “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor”, “Günlük Hayat” kategorilerinin yanı sıra bu yıla özel eklenen “Özgür Suriye” kategorisindeki fotoğrafları da değerlendirdi.

“Özgür Suriye” kategorisinde yer alan Emin Sansar imzalı “Listeler” fotoğrafını oylayan Fidan, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin devrilmesinin ardından Şam’daki El Müctehid Hastanesi’nde yakınlarını arayanların duvara asılan fotoğraflardan kimlik tespiti yapmaya çalıştığı anı seçti.

Doğal Yaşam ve Çevre kategorisindeki “Ateş Hattı” fotoğrafını tercih eden Fidan, Anton Brink’in İzlanda’da meydana gelen volkanik patlamalar sonrasında Grindavik kasabasındaki lavlarla kaplanan bölgeyi konu edinen fotoğrafını beğendi. “Haber” kategorisinde ise Fatih Aktaş’a ait “Protestocu Kız” fotoğrafına oy verdi.

“Günlük Hayat” kategorisindeki “Kar Eğlencesi” ve “Spor” kategorisindeki “Gece Atlayışı” fotoğraflarını da tercih eden Fidan, günlük yaşamdan spor etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede fotoğraflara yer verildiği oylamada önemli kararlar aldı.

Related Posts

Köşk’te Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti

Aydın’ın Köşk ilçesinde, kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü 22 yaşındaki Barış Sarı yaşamını yitirdi.

Evinden kedi kadar fare çıktı

İngiltere’de bir evde yakalanan fare, görenleri adeta dehşete düşürdü. Yaklaşık 55 cm uzunluğundaki bu dev kemirgenin fotoğrafı sosyal medyada paylaşılınca etkileşim yağmuruna tutuldu.

Saadet Partisi’nden Gazze’ye Filo Oluşturma Planı

Mahmut Arıkan, Türkiye’den Gazze’ye yardım için kendi gemilerini hazırlayacaklarını açıkladı.

Kültepe Kaniş-Karum’da Yeni Müze İnşaatı Tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş-Karum’da inşa edilen kayadan oyma müzenin son durumunu inceledi. Proje, şehrin ticaret ve kültür mirasını yaşatmayı amaçlıyor.

Güreşçi Millii sporcu eşine dehşeti yaşattı

Isparta’da 1 çocuk annesi Dilan D. (19), bilek güreşi milli sporcu eşi M.D.’nin (25) şiddetine maruz kaldığını belirterek, şikayetçi oldu. Dilan D., “‘Telefonun sesini kıs’ dedim diye ağzımı yüzümü sıkıp bacaklarının arasında boğmaya çalıştı. Birkaç saniye daha sıksaydı belki de ölecektim” dedi. M.D. hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Dursun Özbek açıkladı: “Bazı isimlerin gitmesi gerekiyor”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer çalışmalarına dair konuştu.