Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Sanatı Toplumla Buluşturan Bir Köprüdür
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün yalnızca bir kamu kurumu olmadığını, aynı zamanda sanatı toplumla buluşturan bir köprü, sanatçıları bir araya getiren bir okul ve kültürel mirası geleceğe taşıyan kuvvetli bir bellek olduğunu belirtti.
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda bir program düzenlendi.
Bakan Ersoy yaptığı konuşmada, 1935’te kurulan Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyet’in kültür ve sanat politikalarının temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Türkiye’nin müreffeh ülkeler arasındaki yerini alması için önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Ersoy, “Kurulduğu günden bu yana Türk kültür ve sanat hayatının gelişiminde öncü bir rol üstlenen Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüz, sanatı toplumla buluşturan bir köprü, sanatçıları bir araya getiren bir okul ve kültürel mirasımızı geleceğe taşıyan bir bellek olmuştur. Bu kuvvetli bellek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü vizyonu ve desteği ile bugünlere ulaşmıştır” dedi.
Bakanlık koltuğuna oturduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla birçok kültür-sanat merkezinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Ersoy, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün bugün de aynı misyonla çalışmalarını sürdürdüğünü, yetenekli sanatçılara alan açtığını ve sanatı hayatın her alanına taşıdığını dile getirdi.
Ersoy, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken, kültür ve sanatla daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzün 90. yılını yürekten kutluyor, sanatla yoğrulmuş nice yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.
90. Yıl Kutlamaları Sanatla Taçlanacak
Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, kültür ve sanatı destekleyen Genel Müdürlüğünün önemine vurgu yaparak, kurumun müzik, sahne sanatları, resim ve heykel alanında büyük katkılar sağladığını dile getirdi.
Belviranlı, Genel Müdürlüğün müzik, sahne sanatları, resim ve heykel alanında faaliyet gösteren sanatçılarının ülkenin kültür-sanat hayatına büyük katkılar sunduğunu ifade etti.
Kültür Yolu Festivalleri, yarışmalar ve işbirlikleri ile sanatın desteklenmeye devam ettiğini belirten Belviranlı, kurumun 90. yıl kutlamalarının çeşitli etkinliklerle taçlandırılacağını açıkladı.
Programda yapılan konuşmaların ardından Genel Müdür Belviranlı, Genel Müdürlüğün 90. yıl anısını pul olarak bastırılan örnekle Bakan Ersoy’a takdim etti. CSO viyola sanatçısı Denizsu Polat da Bakan Ersoy’a çiçek takdim etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Erkan Tarhan’ın sunuculuğunu yaptığı programa, CSO Müdürü Sibel Ayhan Bayer, Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem ve Genel Müdürlük çalışanları katıldı.