Guterres: BM Ukrayna’da çözüm için taraflara her türlü desteği vermeye hazır

BM Barış Gücü Konferansı’nda Guterres Taraflara Destek Vermeye Hazır

Berlin’de düzenlenen BM Barış Gücü Konferansı sonrasında yapılan basın toplantısında konuşan BM Genel Sekreteri Guterres, BM’nin Ukrayna’da çözüm için taraflara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Guterres, “BM taraflara her türlü desteği sağlamaya hazır. Taraflar kabul ederse, BM’den bunu yapmasını isteyebilirler. Ancak, açıkçası, bu bize bağlı değil” dedi.

Guterres ayrıca BM Güvenlik Konseyi’nin Ukrayna’da bir ateşkes ve mütarekeyi onaylamasının ‘ileriye doğru atılmış önemli bir adım olacağını’ vurgulayarak, “Ancak bunun kolay bir iş olmayacağının farkındayım” diye konuştu.

Related Posts

Trump’ın U dönüşü… ‘Barış’ derken İran ile savaşta buldu

Amerikan New York Times gazetesi ocak ayında ikinci kez iktidara geldiğinde İran ile nükleer bir anlaşmanın mümkün olduğuna inanan ABD Başkanı Donald Trump’ın son iki ayda nasıl kendisini savaşın eşiğinde hatta savaşa müdahil olup olmamayı düşünürken bulduğunu yazdı.

Bolu’da orman yangını

Bolu’da çıkan orman yangını söndürüldü.

1960’lardan beri içeri girebilen olmadı, gerçek uydu fotoğraflarıyla ortaya çıktı! İsrail’in çölün ortasındaki gizemli nükleer tesisi Dimona’da neler oluyor?

İsrail, İran’a yönelik saldırılarına gerekçe olarak nükleer silah geliştirilmesini gösteriyor. Ancak uzmanlar İsrail’in de 1950’lerden bu yana kendi gizli nükleer silah programını yürüttüğünü, hatta cephaneliğinde çok sayıda savaş başlığı olduğunu düşünüyor. Üstelik İsrail’in tesisi müfettişlerce denetlenmiyor, içeride olan biteni uluslararası kamuoyu bilmiyor.

Karın ağrısı şikayeti bulunan hastanın böbreğinden çıkan şok etti

Bitlis’te karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran hasta, böbreğinden 23 santimetre çapında kist çıkarıldı.

Bahçeli: İsrail’in siyasi ve stratejik amacı Anadolu coğrafyasını çevrelemek, terörsüz Türkiye hedefini efendileri hesabına baltalamaktadır

Bahçeli: İsrail’in siyasi ve stratejik amacı Anadolu coğrafyasını çevrelemek, terörsüz Türkiye hedefini efendileri hesabına baltalamaktadır

Onlarca sipariş verip kuryeleri kapıya yığdı; kim olduğu bulunamadı

Eyüpsultan’da bir kişi, farklı restoran ve uygulamalardan kapıda ödeme yöntemiyle çok sayıda yemek siparişi verdi. Kapıyı açan olmazk3n motokuryelerin evin önünde siparişleri teslim etmek ve ödeme almak için beklediği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.