Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

Artık eski ya da kullanmak istemediğiniz mail adreslerinizi çok kolay bir şekilde silebilirsiniz. Fakat şunu unutmayın ki; bu silme işlemi kalıcı olarak yapılıyor. Yani bu işlemden sonra e-posta adresiniz tamamen kaybolurken, hesap ayarlarınız da silinecektir. E-posta gönderip almak için bu adresi kullanamayacağınız gibi, daha sonra fikrinizi değiştirip aynı isimde bir adres almak isterseniz de işlem mümkün olmuyor.

Ancak bir Gmail hesabını silmeniz, e-posta adresinin bağlı olduğu bütün Google hesaplarını etkilemiyor. Yani Google Play, Drive ve Docs gibi hizmetleri yine aynı şekilde kullanabiliyorsunuz. Yalnızca bu uygulamaları kullanırken, Google sizden alternatif bir mail adresi isteyecektir. Yine de “Her şart bana uyuyor, hadi silelim şu hesabı” diyorsanız, adım adım ilerleyelim:

Gmail hesabı nasıl silinir?

Adım #1: Öncelikle Google üzerinden hesabınıza giriş yapın. Adım #2: Sağ üst köşedeki ızgara simgesine tıklayıp, “Hesap” ikonuna tıklayın, Adım #3: Açılan sayfada, “Gizlilik ve Kişiselleştirme” kısmından “Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin” butonuna tıklayın, Adım #4: Daha sonra fare tekerleği ile biraz aşağı inip “Bir hizmeti veya hesabınızı silin” seçeneğine tıklayın. Adım #5: Onay sayfasından “Hesabı silin” seçeneğine tıklayıp, şifrenizi girin, Adım #6: Google şartlarını onaylayıp, “Hesabı sil” seçeneğine tıklayın.

Adım #1: Öncelikle Google üzerinden hesabınıza giriş yapın.

Giriş

İlk adımda Google üzerinden, dilerseniz buradan oturum açma sayfamıza gidiyoruz.

Adım #2: Sağ üst köşedeki ızgara simgesine tıklayıp, “Hesap” ikonuna tıklayın.

Hesap İkonu

Oturumumuzu başarıyla açtıktan sonra, görseldeki gibi sağ üst köşedeki ızgara simgesine tıklayarak, “Hesap” yazan seçeneğe tıklıyoruz.

Adım #3: Açılan sayfada, “Gizlilik ve Kişiselleştirme” kısmından “Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin” butonuna tıklayın,

Hesap Tercihleri

Yeni açılan sayfada, kutu içerisinde gösterdiğimiz “Gizlilik ve Kişiselleştirme” bölümünden, ok ile işaretlediğimiz “Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin” seçeneğine tıklıyoruz.

Adım #4: Daha sonra fare tekerleği ile biraz aşağı inip “Bir hizmeti veya hesabınızı silin” seçeneğine tıklayın.

Devam

Veri ve kişiselleştirme menüsüne girdikten sonra fare tekerleği ile aşağı inip, “Verilerinizi indirin, silin veya verileriniz bir plan oluşturun” menüsünden “Bir hizmeti veya hesabınızı silin” seçeneğine tıklıyoruz.

Adım #5: Onay sayfasından “Hesabı silin” seçeneğine tıklayıp, şifrenizi girin,

Onay Sayfası

Onay aşaması olarak yeni açılan pencerede, kırmızı kutu içerisine aldığımız “Google hesabınızı silme” menüsü altından, ok ile gösterilen “Hesabınızı silin” seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada ise tekrar şifremizi giriyoruz.

Adım #6: Google şartlarını onaylayıp, “Hesabı sil” seçeneğine tıklayın.

Son Aşama

Son olarak açılan yeni sayfada fare tekerleğimiz ile aşağı inip, Google hesap silme şartlarını onayladıktan sonra, ok ile gösterdiğimiz “Hesabı Sil” seçeneğine tıklıyoruz.

Hesabınız Silindi

Tebrikler

Örnek fotoğraftaki gibi bir görüntü karşınızdaysa, tebrikler hesabınızı başarıyla sildiniz.

Author: ahmet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir