Gazzeliler sabah saatlerinde kuzeye geçebilecek

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Düzenlendi

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sekteye uğradıktan sonra tekrar düzene girmeye başladı. Bu gelişme ile birlikte Gazze’de bulunan insanlar, anlaşmadan umdukları olumlu haberi aldılar.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin batısındaki sahil şeridinde bulunan er-Raşid Caddesi üzerinden yürüyerek Netzarim Koridoru’ndan kuzeye geçebileceklerini duyurdu.

Araçların yerel saatle 09.00’dan itibaren Selahaddin Caddesi üzerinden denetime tabi tutulduktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyine ilerleyebileceğini belirten Adraee, araçlarda silah bulundurmanın yasak olduğunu vurguladı.

Adraee ayrıca, İsrail askerlerinden uzak durulması gerektiğini ve İsrail ordusunun tampon bölgeye doğru çekileceğini de ekledi.

İsrail ile Hamas Arasındaki Esir Takasında Kriz

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda İsrailli esir Arbel Yehud’un serbest bırakılmaması krize yol açmıştı.

Esir takasının ikinci turunda Hamas’ın 4 İsrailli esiri teslim etmesine rağmen İsrail, Yehud’un serbest bırakılmaması nedeniyle Gazze’de anlaşmanın gerektirdiği gibi sakinlerin kuzeye geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli esir Yehud’un cumartesi günü yapılacak üçüncü turdan önce serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Katar, Gazze’de yaşanan krizin çözüldüğünü açıklarken, İsrail Başbakanlık Ofisi de Yehud, Agam Berger ve başka bir İsrailli esirin serbest bırakılacağı yeni bir tur düzenleneceğini ve cumartesi günü 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak Gazze Şeridi sakinlerinin güneyden kuzeye geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Related Posts

Gebze’de Trafik Kazası: 2 Yaralı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde işçi servisi ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Çatalca’da kum ocağında göçük: Bir işçi balçık içinde kaldı

İstanbul Çatalca’da bir kum ocağında meydana gelen göçükte, bir işçi balçık içinde kaldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Dolandırıcılara istihbarat operasyonu: 18 gözaltı

Mersin’de bazı kişilerin banka hesaplarını dolandırıcılık amaçlı kullandıkları iddiasıyla 18 şüpheli gözaltına alındı.

Suudi Arabistan: BM’de Filistin konulu konferansta ‘kapsamlı bir çerçeve’ sunan belge kabul edildi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, El-İhbariyye kanalının haberine göre BM’nin Filistin meselesinin konuşulduğu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferans’ında “nihai belge”nin kabul edildiğini aktardığı bildirildi. Suudi Bakan Bin Ferhan, “Bölgede güvenlik ve istikrarın, Filistin halkı için adaletin sağlanması ve meşru haklarının verilmesiyle başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Arroyo’nun yeni rotası Brezilya

Brezilya ekibi Fortaleza, Keny Arroyo’nun transferi için Beşiktaş ile görüşmelere başladı.

Havalimanı işçileri ölümden döndü! Çok sayıda yaralı var

İstanbul Maltepe’de havalimanına işçi taşıyan servis otobüsü, sürücüsünün rahatsızlandığı iddiasıyla yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada 9 kişi yaralandı.