Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

Dünyanın en yaşlı evlatlık bebeği dünyaya geldi

İBB soruşturmasında 24 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yedinci dalga operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

Galatasaray’ın yıldızı geliyor: Osimhen rüzgarı

Almanya’daki Galatasaray taraftarları, İstanbul yolculuğu öncesi Victor Osimhen’i uğurladıkları videoyu paylaştı. Osimhen İstanbul’a dönüş yolculuğunda 5 yıldızlı yeni formasını giydi.

Polis, itfaiye, sağlık ekipleri kayıp kişi seferber oldu: Gerçek çıok başka çıktı

Bolu’da sabah işe gitmeyen ve kendisinden haber alınamayan Anıl A. için polis ve sağlık ekipleri harekete geçti. Kapıyı açmayan Anıl A.’nın uyuduğu ortaya çıktı.

Jason Statham’ın nişanlısı Antalya tatilinde

Model ve İngiliz oyuncu Jason Statham’ın nişanlısı Rosie Huntington-Whiteley, tatil için geldiği Antalya’da denizin ve güneşin keyfini çıkardı.

Cep telefonunu bulamayınca sinir krizi geçirdi: Evde ne var ne yok aşağı atıp 2 arabaya zarar verdi

Güngören’de babasıyla yaşayan E.S. uyandıktan sonra cep telefonunu göremeyince sinir krizi geçirdi. Evde telefonunu bulamayan E.S., eşyaları sokağa atmaya başladı. Bu sırada sokakta park halindeki hafif ticari araç ve bir otomobil hasar gördü. Bir …