Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

2026-2030 Yıllarını Kapsayacak Yeni Tarife Dönemi Hazırlıkları

Elektrik dağıtım şirketleri, 2026-2030 yıllarını kapsayacak yeni tarife döneminin hazırlıklarına başladı. Bu dönemde elektrik sektöründe önemli değişimler ve gelişmeler bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelecek 5 yıllık döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Üretimde ve tüketimde yaşanan değişiklikler, dijitalleşme ve beraberinde getirdiği fırsatlar ile siber riskler, eski yöntemlerle elektrik hizmetlerinin sunulamayacağını gösteriyor. Dolayısıyla, 2026-2030 dönemine farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız.” dedi.

Bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran Aydem Enerji şirketinin CEO’su Serdar Marangoz, yeni döneme yönelik hazırlıklarını anlattı. Marangoz, Aydem Enerji’nin elektrikteki önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, 6 milyon kişiye dağıtım yaptıklarını vurguladı.

Enerjide kesintisizlik ve verimliliğin sağlanması için yapay zeka teknolojilerini kullandıklarını belirten Marangoz, son 5 yılda 750 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımların yüzde 20’sinden fazlasını teknolojiye ayırdıklarını ifade eden Marangoz, dağıtıma ve yenilemeye yaptıkları yıllık 250 milyon dolarlık yatırımı vurguladı.

“Reel Yatırım Artışı ve Yenilenebilir Enerji Alanında Büyüme Hedefimiz”

Marangoz, 2026-2030 dönemini kapsayacak yeni tarife dönemine ilişkin yapılan hazırlıkları değerlendirirken, şunları söyledi: “Dağıtım sektöründe önemli yatırımlar yapan bir grupuz. Müşteri başına yapmış olduğumuz yatırım sektör ortalamasının üzerinde. Yeni döneme hazırız ve EPDK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Reel yatırım artışıyla hareket edeceğiz.”

Yenilenebilir enerji alanında da büyümeyi hedeflediklerini belirten Marangoz, 2024’te 1180 megavatlık yenilenebilir enerji gücüne sahip olduklarını söyledi. Marangoz, gücün 2025’te 1216 megavata çıkacağını ve 5 yıl içinde kapasitelerini 1800 megavatların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Related Posts

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir