Düğünlerinizi çalgısız yapmak zorunda kalabilirsiniz: Hapis cezası var

Düğün Salonlarında Çalınan Müziklerin Telif Haklarıyla İlgili MESAM Düzenlemesi

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yetkilileri, düğün salonlarında çalınan müziklerin telif haklarıyla ilgili düzenleme kapsamında salon işletmecileriyle sözleşme imzalamaya başladı.

MESAM Başkanı Recep Ergül ve beraberindekiler, Avcılar’da müzik yayını yapılan Grand Life Garden Salonu’nu ziyaret etti.

Ergül, düğüne katılarak genç çifte altın hediye ettikten sonra, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince müzik telif hakları için MESAM ile mekan işletmesi arasında lisans sözleşmesi imzaladı.

MESAM Başkanı Recep Ergül ve Grand Life Garden Salonu sahibi sanatçı Halis Aslan’ın imzaladığı sözleşme, bu yılın ilk sözleşmesi oldu.

“Düğün Salonlarından Alınacak Telif 6 Bin 500 Lira”

Ergül, yaptığı açıklamada, düğün salonlarındaki operasyonları bizzat kendisinin yürüttüğünü belirterek, “Düğün salonlarında çalınan müzikler için telif talep ediyoruz. Bir düğün salonundan yıllık alınacak telif 6 bin 500 liradır, yani bir düğün için 65 lira” şeklinde konuştu.

Ergül, düğün salonlarının sahipleri ile yapılan ziyaretlerde nezaketli karşılandıklarını belirterek, “Bu konuda muhatabımız düğün salonu sahipleri, düğün sahipleri değil” ifadelerini kullandı.

“MESAM Sanatçılara Sahip Çıkıyor”

Grand Life Garden Salonu sahibi Halis Aslan, MESAM’ın sanatçılara destek olmasını takdirle karşıladığını belirterek, müzik telif haklarının önemine vurgu yaptı.

Aynı zamanda Türk halk müziği yorumcusu ve bestekarı olan Aslan, sanatçıların telif haklarını koruyan sözleşmelerin önemini vurgulayarak, MESAM’ın düğün salonlarına ziyaretleri için teşekkür etti.

Salonun işletmecisi Nurcan Aslan da sanatçıların emeğine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, onların haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Oğlu müzisyen Okan Aslan ise sanatçıların üretkenliklerinin devam etmesi için telif haklarının önemine dikkat çekerek, düğün salonu sahipleri olarak MESAM’ı desteklediklerini ifade etti.

Related Posts

144 bin kişiye istihdam sağlayacak! Projenin detaylarını Bakan Uraloğlu paylaştı: 50 milyar dolarlık yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştırma yatırımlarını, jeopolitik konumunu ve devam eden projelerini detaylı şekilde anlattı. Özellikle demiryolu, karayolu, havayolu ve denizcilikte önemli ilerlemeler sağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, hız limitleri ve trafik güvenliğiyle ilgili yapılan düzenlemeler ile İran ve Irak’ta mahsur kalan uçakların durumuna değindi. Bakan Uraloğlu, Orta Koridor’un Türkiye içindeki 2.262 km’lik belli kısımlarının tamamlandığını belirterek, 50 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek hattın 114 milyar dolarlık üretim etkisi ve 144 bin kişilik istihdam yaratacağını, Türkiye’nin bu stratejik demiryolu ile Çin-Avrupa taşımacılığında kilit NATO ülkesi konumunda olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası’ndan makroihtiyati çerçevede değişiklikler: KKM zorunlu karşılık oranı yükseltildi

Merkez Bankası’ndan makroihtiyati çerçevede değişiklikler: KKM zorunlu karşılık oranı yükseltildi

İki dev bankadan Merkez Bankası faiz tahmini!

Merkez Bankası’nın son faiz kararının ardından yabancı bankalar yeni öngörülerini paylaştı. JPMorgan ve Citi, önümüzdeki süreçte faiz politikasında değişim bekliyor. Ekonomistler temkinli ama yönlendirici açıklamalara dikkat çekiyor.

Raylı sistemlere 500 milyon liralık destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda demiryollarına yaklaşık 64 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. Raylı sistemler için gelecek ay açıklanacak 500 milyon liralık bir destek programını hayata geçireceklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Hayata geçirdiğimiz projeler, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında Türkiye’yi vazgeçilmez bir aktör konumuna yükseltmiştir.

Merkez Bankası rezervleri 159,3 milyar dola oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 13 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 409 milyon dolar artışla 159 milyar 288 milyon dolara çıktı.

‘Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programından 6 bin 343 kişi yararlandı’

Bakan Işıkhan, “İşverenlerimizin 6 aylık bir kurs düzenlemesi halinde 132 bin 628 liralık zaruri gider tutarı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. 23 Eylül 2024’ten bugüne kadar programdan 6 bin 343 kursiyer faydalandırdık.” ifadesini kullandı.