Dolar/TL kuru ve gram altında yükselişler devam ederken yatırımcı ise dolar ve altının çıkacağını seviyeyi merak eder oldu. Kimi ekonomist ve piyasa uzmanları doların düşeceğini argüman etsede Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolarda düşüşün sıkıntı olacağını belirtti. Yanlış uygulana para siyasetlerinin sonucunda 1994 krizine vurgu yapan Geçer, yeni dolar sayısını verdi. İşte yatırımcıyı yakından ilgilendiren o sayılar.
DÜNYA FOKURDAMAYA BAŞLADI! HAZIR OLUN
Dünya ekonomileri yeni bir sürece girerken Türk Lirası dolar karşısında süratle kıymet kaybetmeye devam ediyor. Dünyanın fokurdadığını tabir eden Selçuk Geçer, yaşana yüksek enflasyonun yerini stagflasyonun alacağını ve Dolar/TL kurunun göreceği pik seviyeyi verdi. Kaygıların başladığını tabir eden Geçer, “Stagflasyon korkusu başladı. Bu da Merkez Bankaları daha fazla agresifleşecek mi? sorunu getirdi. Bu açıklamalar yavaş yavaş başladı. Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ikinci maksat 20 lira olacak. Bu düzeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Akabinde doları tutana aşk olsun” yorumunda bulundu.
DOLAR 12 LİRAYA DÜŞER Mİ? DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?
Doların yükseliş düzeyine nasıl ulaştığını sayı ve tarihlerle veren Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, 12 lira olan doların son 6 ayda 17 lira düzeyine ulaşmasını tek tek açıkladı. Doların baskılanma yaşadığını belirten Geçer, “Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ancak bu artık olmayacak. Merkez Bankası o devir 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17 liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu sineması bize hoş oynadılar. Doları 17.90’da sıkıntı tutuyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde” tabirlerini kullandı.
TÜRKİYE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZ
Elinde dolar tutanlar ise doların bozdurma tarihini merak ederken Selçuk Geçer bu soruların yanıtını verdi. Yatırımlarınıza sahip çıkın ikazını yineleyen Geçer, “Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Halbuki bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Fecî bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi.” dedi.