Bursa düşük karbonlu üretime odaklanacak





Bursa’da Yeşil Dönüşüme Odaklanacak Toplantı Gerçekleştirildi

BURSA (İGFA) – İş dünyasının eğitim ve gelişim platformu BTSO Akademi kapsamında İklim Değişikliği Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BTSO Meclis Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer ve diğer uzmanlar Yeşil Dönüşüm, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Ulusal Taksonomi gibi konularda detaylı bilgiler sundular.

Batmaz, BTSO Akademi Projesi kapsamında şimdiye kadar 700’den fazla eğitim organizasyonu düzenlendiğini ve bu organizasyonlardan 110 binden fazla BTSO üyesinin faydalandığını belirtti. İş dünyasının değişen ticaret koşullarına hazırlanmasının amaçlandığı eğitim programları hakkında konuşan Batmaz, yeşil dönüşümün artık zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Batmaz, ticaretin sadece üretim ve kaliteyle değil aynı zamanda çevre ile uyumlu olması gerektiğini belirterek Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine dikkat çekti. Bu mekanizmanın 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceğini ve karbon ayak izine duyarlı üretimin önem kazandığını ifade etti.

“BURSA’NIN SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA ŞEKİLLENECEK”

Batmaz, yeşil dönüşümün Bursa’nın sadece çevre dostu üretimi artırmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası rekabet gücünü de artıracağını belirtti. Bu sürecin bir tehdit değil fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

“1 OCAK 2026’DA SKDM MALİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ BAŞLIYOR”

İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine vurgu yaparak Bursa’nın yeşil dönüşüm için hazırlıklara hız verilmesi gerektiğini belirtti. Bu mekanizmanın üretimin mali yükümlülüklerini belirleyeceğini ifade etti.

“İŞ DÜNYASINA REHBERLİK EDİYORUZ”

BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamında sektörlere yönelik risk ve fırsatları değerlendirdiklerini ve iş dünyasına rehberlik sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kılıç, yeni ekonomik modelde çevreci ve sürdürülebilir üretimi kalıcı hale getirmenin önemine vurgu yaptı.


Related Posts

CHP’li Mullaoğlu: Suriye’de insan aklını zorlayacak katliamlar oluyor

Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi tarafından düzenlenen panelde, Suriye’de Alevilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar ele alındı. Panelde konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu “Suriye’de maalesef durumlar hiç iyi değil. İnsan aklını zorlayacak derecede katliamlar oluyor” dedi.

Motosiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu kamerada

Muğla’da kasksız sürücünün plakasız motosikletinin önünü kaldırarak sürüş yaptığı anlar, cep telefonuyla görüntülendi.

Çocuklar, doğa tatilinde satranç turnuvasında mücadele etti

Bolu’nun Mudurnu ilçesine hafta sonu tatili için ormanların arasına inşa edilen otele aileleriyle birlikte gelen çocuklar, burada satranç turnuvasına katıldı. Birbirinden farklı aktiviteler ile eğlenen çocuklar, ödüllü turnuvada ter döktü.

Meteoroloji’den Marmara’ya peş peşe uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, bugün Marmara’nın güneyi ve doğusu için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.

Canlı: Özgür Özel Van’da konuşuyor

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin beşincisi Van’da yapılıyor.

Yeni Zelanda ve Tayland’a yeni büyükelçi atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye’nin Yeni Zelanda ve Tayland Krallığı nezdindeki büyükelçiliklerine yeni atamalar gerçekleştirildi.