AKP’li belediyenin iftar yemeklerini verdiği firma vatandaşa eşek eti yedirmiş

Tarım ve Orman Bakanlığı Güncel ‘Sağlığa Zararlı Gıdalar’ Listesi Açıklandı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Sağlığa Zararlı Gıdalar’ listesini güncellemeye devam ediyor. Gaziantep’te faaliyet gösteren bir catering firmasının ürünlerinde eşek eti kullanmasıyla gündeme gelen olay, vatandaşları tedirgin etmiş durumda.

Eşek Eti Kullanan Firma İftar Yemekleri Hazırlıyordu

Bahsi geçen firmanın daha önce çeşitli belediyeler ve devlet kurumlarından ihaleler aldığı ortaya çıkarken, bu ihalelerden biri olan 6 Şubat 2023 tarihli işlem dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sırasında birçok belediye, mücbir sebep gerekçesiyle ihaleleri erteledi. Ancak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaşanan felakete rağmen ihale sürecine devam etti ve Merve Global Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret şirketiyle 5 milyon 500 bin TL’lik anlaşma yaptı.

Söz konusu ihale, belediyenin organize edeceği iftar yemekleri için yapılmıştı. Ancak, ihaleyi kazanan Merve Catering adlı firmanın kullandığı kıyma etinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen incelemeler sonucunda tek tırnaklı eti tespit edildi.

Tek Tırnaklı Eti Nedir?

İslam’a göre, bir hayvanın etinin helal olabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi gereklidir. Tek tırnaklı hayvanlar, at, eşek, zebra gibi hayvanlar olup, bu hayvanların etleri İslam dinine göre yenilmesi haram kabul edilir.

  • At
  • Eşek
  • Katır
  • Domuz
  • Zebra

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

Bakan Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla telefonda görüştü: Hindistan-Pakistan krizi için Türkiye devrede

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile Pakistan ve Hindistan arasında yaşanan gelişmeleri gündeme aldığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hafif ticari araçta zulalanmış 20 kaçak telefon yasaklandı

Batman’da, polis ekipleri tarafından durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada tornavida ile sökülen torpidonun altına zulalanmış 20 kaçak cep telefonları yakalandı.

DMM: Özgür Özel’e saldıran kişinin GBT’sinin silindiği iddiaları doğru değil

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Özgür Özel’e saldıran ve daha önce kasten cinayetten hüküm giyen S.T.’nin GBT’si silinmiş’ şeklindeki iddialar doğru değildir” denildi.

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Asya karıştı, Hindistan Pakistan’a saldırdı: BM ve ABD’den itidal çağrısı

Hindistan, Cemmu Keşmir bölgesindeki terör saldırısına karşılık olarak Sindoor Operasyonu’nu başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan arasında başlayan çatışma için “Ben sadece bunun çok çabuk sona ermesini umuyorum” dedi. BM Genel Sekreteri Guterres ise Hindistan’ın Pakistan’a yönelik saldırısından derin endişe duyduğunu belirterek, azami itidal çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir