ABD’li teknoloji devine Türk ortak: Üretim yeri açıklandı!

Pomega, ABD menşeli pil üreticisi Our Next Energy (ONE) ile Türkiye’de lityum demir fosfat pil hücreleri üretimi için işbirliği anlaşması imzaladı.

Şirket yetkilileri, bu yıl itibarıyla Ankara’daki Pomega gigafabrikasında “314 Ah LFP” pil hücrelerinin üretileceğini duyurdu.

Üretim kapasitesinin gelecek yıl 2 gigavatsaate, 2027’den itibaren ise yıllık 5 gigavatsaate ulaşması planlanıyor.

Bu üretimin, 2027’de faaliyete başlayacak Michigan’daki ONE tesisini tamamlayıcı bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Pil hücreleri, ONE’ın teknik şartlarına uygun olarak uluslararası testlerden geçmiş ve bölgenin ilk özel sektör Lityum-Demir Fosfat Pil Hücresi ve Enerji Depolama Sistemleri üreticisi Pomega’nın Ankara’daki gigafabrikasında üretilecek.

TÜRKİYE’DE ÜRETİM MERKEZİ OLUŞTURMA HEDEFİ

ONE’ın Kurucusu ve CEO’su Mujeeb Ijaz, şirketin dayanıklı, esnek ve yerel kaynaklara dayalı pil tedarik zincirleri oluşturma hedefini vurgulayarak, “Avrupa’nın en büyük bağımsız LiFePO4 pil hücresi üreticisi Pomega ile iş birliği yaparak, Türkiye’de üretim merkezi kuruyoruz ve müşterilerimizin tarife dalgalanmalarıyla başa çıkmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

İLERİ TEKNOLOJİ VE KALİTEYE ÖNEM VERİLEN ÜRETİM HATTI

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Ankara’daki üretim hattının ileri teknolojiye, sıkı kalite kontrol süreçlerine ve ölçeklenebilir kapasiteye sahip olduğunu belirterek, “ONE’ın misyonunu desteklemekten ve bu uzun vadeli endüstri iş birliğini yalnızca hücre üretimiyle sınırlı kalmayıp EPC ve proje geliştirme alanlarına genişletmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Related Posts

144 bin kişiye istihdam sağlayacak! Projenin detaylarını Bakan Uraloğlu paylaştı: 50 milyar dolarlık yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştırma yatırımlarını, jeopolitik konumunu ve devam eden projelerini detaylı şekilde anlattı. Özellikle demiryolu, karayolu, havayolu ve denizcilikte önemli ilerlemeler sağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, hız limitleri ve trafik güvenliğiyle ilgili yapılan düzenlemeler ile İran ve Irak’ta mahsur kalan uçakların durumuna değindi. Bakan Uraloğlu, Orta Koridor’un Türkiye içindeki 2.262 km’lik belli kısımlarının tamamlandığını belirterek, 50 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek hattın 114 milyar dolarlık üretim etkisi ve 144 bin kişilik istihdam yaratacağını, Türkiye’nin bu stratejik demiryolu ile Çin-Avrupa taşımacılığında kilit NATO ülkesi konumunda olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası’ndan makroihtiyati çerçevede değişiklikler: KKM zorunlu karşılık oranı yükseltildi

Merkez Bankası’ndan makroihtiyati çerçevede değişiklikler: KKM zorunlu karşılık oranı yükseltildi

İki dev bankadan Merkez Bankası faiz tahmini!

Merkez Bankası’nın son faiz kararının ardından yabancı bankalar yeni öngörülerini paylaştı. JPMorgan ve Citi, önümüzdeki süreçte faiz politikasında değişim bekliyor. Ekonomistler temkinli ama yönlendirici açıklamalara dikkat çekiyor.

Raylı sistemlere 500 milyon liralık destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda demiryollarına yaklaşık 64 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. Raylı sistemler için gelecek ay açıklanacak 500 milyon liralık bir destek programını hayata geçireceklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Hayata geçirdiğimiz projeler, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında Türkiye’yi vazgeçilmez bir aktör konumuna yükseltmiştir.

Merkez Bankası rezervleri 159,3 milyar dola oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 13 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 409 milyon dolar artışla 159 milyar 288 milyon dolara çıktı.

‘Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programından 6 bin 343 kişi yararlandı’

Bakan Işıkhan, “İşverenlerimizin 6 aylık bir kurs düzenlemesi halinde 132 bin 628 liralık zaruri gider tutarı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. 23 Eylül 2024’ten bugüne kadar programdan 6 bin 343 kursiyer faydalandırdık.” ifadesini kullandı.