ABD ve Almanya’dan İsrail’e dev destek: 14 uçak ülkeye ulaştı

İsrail’e 14 Yeni Askeri Kargo Uçağı Geldi!

İsrail Savunma Bakanlığı, ABD ve Almanya’nın desteğiyle ülkeye ekipman ve malzeme yüklü olan 14 yeni askeri kargo uçağının ulaştığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu uçakların İran’a yapılan saldırılarının başladığı 13 Haziran’dan bu yana kullanılan hava ve deniz köprülerinin bir parçası olarak ülkeye intikal ettiği belirtildi. Bu sevkiyatın, ordunun operasyonel hazırlığını desteklemeyi amaçladığı vurgulandı ve Gazze’ye yönelik savaşın başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gelen 800’den fazla askeri kargo uçağının devamı olduğu ifade edildi.

Detaylı ekipman bilgisi verilmeyen açıklamada, Washington ve Berlin tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

Related Posts

Ascot’a katılmadı endişelendirdi

GALLER Prensesi Kate Middleton, İngiltere’de İngiliz Kraliyet Ailesi onuruna düzenlenen Royal Ascot At Yarışları’na bu yıl katılmama kararı aldı.

Avcılar mitingi öncesi Cumhuriyet’e konuşan CHP lideri Özel, parti içi ve dışına mesaj verdi: Direnci kırdırtmam

30 Haziran’daki davaya ilişkin olası kayyum ve butlan kararını tanımayacağını söyleyen Özgür Özel, “Parti de genel başkan da dimdik ayakta” mesajını verdi. Erdoğan’ın “Safları sıklaştıralım” çıkışına yanıt veren Özel, “İç cepheyi tahkim etmenin uzmanı biziz” dedi.

Trump’ın U dönüşü… ‘Barış’ derken İran ile savaşta buldu

Amerikan New York Times gazetesi ocak ayında ikinci kez iktidara geldiğinde İran ile nükleer bir anlaşmanın mümkün olduğuna inanan ABD Başkanı Donald Trump’ın son iki ayda nasıl kendisini savaşın eşiğinde hatta savaşa müdahil olup olmamayı düşünürken bulduğunu yazdı.

Bolu’da orman yangını

Bolu’da çıkan orman yangını söndürüldü.

1960’lardan beri içeri girebilen olmadı, gerçek uydu fotoğraflarıyla ortaya çıktı! İsrail’in çölün ortasındaki gizemli nükleer tesisi Dimona’da neler oluyor?

İsrail, İran’a yönelik saldırılarına gerekçe olarak nükleer silah geliştirilmesini gösteriyor. Ancak uzmanlar İsrail’in de 1950’lerden bu yana kendi gizli nükleer silah programını yürüttüğünü, hatta cephaneliğinde çok sayıda savaş başlığı olduğunu düşünüyor. Üstelik İsrail’in tesisi müfettişlerce denetlenmiyor, içeride olan biteni uluslararası kamuoyu bilmiyor.

Karın ağrısı şikayeti bulunan hastanın böbreğinden çıkan şok etti

Bitlis’te karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran hasta, böbreğinden 23 santimetre çapında kist çıkarıldı.