BM’den Gazze için alarm: Yardımlar engelleniyor, insanlık onuru zedeleniyor

Birleşmiş Milletler Gazze’deki Endişelerini Paylaştı

Birleşmiş Milletler Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanımı Komitesi (UNISPAL), Gazze’de devam eden askeri operasyonlar ve artan insani kriz nedeniyle derin bir endişe duyduklarını belirterek, uluslararası toplumu acil harekete geçmeye çağırdı.

UNISPAL, Gazze Şeridi’ndeki mevcut insani durumla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, yaşanan gelişmelere dair endişelerini kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri harekâtının 600. gününe girdiği hatırlatılarak, bu süreçte can kayıplarının arttığı, insani durumun hızla kötüleştiği ve bölgede yıkımın felaket boyutlarına ulaştığı vurgulandı. Ayrıca Filistin halkına ulaştırılması gereken hayati öneme sahip yardımların sürekli olarak engellendiği ifade edildi.

Gazze’deki mevcut durumun, sivil halkı dayanılması güç acılarla, planlı yoksunluklarla ve kitlesel yer değiştirmelerle baş başa bıraktığı kaydedilen açıklamada, İsrail ve ABD’nin öncülüğünde kurulan Gazze İnsani Yardım Vakfı’na da tepki gösterildi. Bu girişimin, yıllardır sahada çalışan BM kuruluşlarının insani yardım faaliyetlerini etkisiz hale getirme amacı taşıdığı dile getirildi.

UNISPAL, Gazze’de yaşanan insani felaketin sadece bir kriz olmadığını, aynı zamanda Filistin halkının insan onuruna karşı büyük bir ihlal niteliği taşıdığını belirtti. Açıklamada, uluslararası topluma açık ve kararlı bir çağrıda bulunularak, Gazze’de devam eden açlık, zorla yerinden edilme ve can kayıplarının artık sadece izlenmemesi, bunlara karşı somut adımlar atılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, “Önümüzde duran şey kapasite değil, siyasi engelleme ve insani ve insan hakları hukuku da dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerin sistematik olarak ihlal edilmesidir” denildi.

Related Posts

AKP’nin kurucusundan AKP iktidarını uyaran bildiri! İmza atanlar dikkat çekti

Aralarında AKP’nin kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç’ın da bulunduğu 19 isim, ‘Adalet Çağrısı’ metniyle AKP iktidarına yönelik ‘uyarılarda’ bulunan bir bildiri yayımladı. Söz konusu metni Çelik, sosyal medya hesabından paylaştı.

Dövizle askerlik ücreti düşecek mi? Bakan cevap verdi

Bakan Güler, dövizle askerlik bedelinin düşürülmesine yönelik herhangi bir çalışma olmadığını açıkladı.

AFAD’dan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama: Herhangi bir yıkım bulunmamakta

AFAD, dün Marmaris açıklarında gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen deprem sonrası açıklama yaptı.

MHP BBP’ye AKP de YRP’ye bayramda kapıları kapattı

AKP ve MHP’nin Kurban Bayramı’nın ikinci gününde yapılacak bayramlaşma trafiği belli oldu. MHP’nin BBP ile bayramlaşmayacak olması dikkat çekerken AKP de YRP ile bayramlaşmayacak.

‘Salıncaktan düştü’ dediler kollarından ve bacaklarından tutup fırlattıkları ortaya çıktı! 7 yaşındaki çocuk beyin kanaması geçirdi

Kafasına top geldiği ileri sürülerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Güney N.’nin (7) 2 çocuk tarafından parkta ellerinden ve kollarından tutulup fırlatıldığı ve beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı.

Güngören’de 4 katlı tekstil atölyesinde yangın

Güngören’de tekstil firmasının bulunduğu 4 katlı bir iş yerinin bodrum katında yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonrası iş yerinde hasar oluştu