Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı: Ülke genelinde 367 İHA saldırısı düzenlendi

Rusya, Ukrayna’ya Karşı En Yoğun Hava Saldırısını Gerçekleştirdi

Rusya, Ukrayna’ya karşı şimdiye kadar yapılan en yoğun hava saldırısını gerçekleştirdi. Ukrayna ordusuna göre, cumartesi gecesi ülke geneline 367 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. Bu saldırılar sonucunda en az 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Ölenler arasında üç çocuk olduğu bildirildi.

Son 48 saat içinde Ukrayna’ya yönelik ikinci büyük ölçekli bombardıman gerçekleşti. Özellikle Kiev, savaşın başından beri en şiddetli saldırılarından birini yaşadı. Binalar yıkıldı, yangınlar başladı ve halk metro istasyonlarına sığındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın sivil halkı hedef aldığını ve savaş suçu işlediğini belirtti. Ayrıca Zelenski, ABD başta olmak üzere Batılı müttefiklere Rusya’ya karşı daha sert önlemler alınması çağrısında bulundu. “Amerika’nın sessizliği, Putin’i cesaretlendirir” dedi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldırılarda kullanılan 266 İHA’nın etkisiz hale getirildiğini, 45 füzenin de vurulduğunu açıkladı. Ancak yine de birçok bölge saldırıya maruz kaldı ve toplam 22 yerleşim birimine zarar verildi.

Rusya da gece boyunca Ukrayna’ya 110 İHA ile saldırı düzenlediğini belirtti ve bunların çoğunun durdurulduğunu aktardı. Moskova ve çevresinde bazı binalarda drone enkazları nedeniyle hasar meydana geldi, ancak can kaybı yaşanmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca Ukrayna ve Rusya, toplamda 1000 savaş esirinin takas edilmesi konusunda anlaştı. Bu gelişme, taraflar arasında üç yıl aradan sonra gerçekleşen ilk yüz yüze görüşmenin ardından yaşandı.

ABD eski Başkanı Donald Trump ile Vladimir Putin arasında gerçekleşen bir telefon görüşmesinde, Ukrayna’da bir ateşkes sağlanması konusu ele alındı. Trump, görüşmenin olumlu geçtiğini ve müzakerelerin başlayacağını iddia etti. Ancak Putin, yalnızca “olası bir barış belgesi” hazırlanabileceğini, 30 günlük ateşkes teklifini reddetti.

Related Posts

Zelenski: Harkiv’e saldırısında 1 kişi öldü, 40’tan fazla yaralı var; Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor, barış önerilerini görmezden geliyorlar

Zelenski: Harkiv’e saldırısında 1 kişi öldü, 40’tan fazla yaralı var; Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor, barış önerilerini görmezden geliyorlar

Uygun fiyatlı tatil için bayramda bavulunu alan koştu: Kuyruğun sonu görünmedi

Kurban Bayramı tatilini Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nda geçirmek isteyenler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında kuyruk oluşturdu.

Çürük dişler hapis cezası: Karar ülkede geniş çaplı tartışmalara yol açtı

İsveç’te yaşanan sıra dışı ve aynı zamanda dikkat çekici bir olay dünya basınında geniş yankı buldu. Ülkede bir mahkeme, çocuklarının diş sağlığını ihmal eden ebeveynlere 8 ay hapis cezası verdi. Karar, Aftonbladet haber portalı tarafından duyuruldu.

Versay Sarayı’nı bile kandıran sahte mobilya skandalı

Fransa’nın ünlü Versay Sarayı bile, Fransız antika dünyasını sarsan büyük bir sahtecilik skandalının kurbanı oldu. Saray için yapılmış gibi gösterilen lüks mobilyalar, milyonlarca avroya satıldı. Ancak bu eşyaların tümü sahteydi.

Federal yargıç, Trump’ın Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci vizelerini kısıtlama kararını durdurdu

Federal yargıç, Trump’ın Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci vizelerini kısıtlama kararını durdurdu

Japonlar Ay’a giderken yolda kaldı

Japonya merkezli uzay girişimi ispace, Ay yüzeyine iniş yapma hedefiyle yola çıktığı ikinci görevinde de başarısız oldu.