Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı uyarı

Evden Eve Nakliyat Sektöründe Baharın Etkisi: İnsanlar Güvenli Bölgelere Taşınıyor

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar mevsimiyle birlikte taşınma sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti.

Bağlar, özellikle İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında insanların güvenli bölgelere taşınma talebinin arttığını kaydetti. İstanbul içinde özellikle Bağcılar, Zeytinburnu gibi bölgelerde taşınmaların yoğun olduğunu ifade etti.

İstanbul’dan Ege ve İç Anadolu bölgelerine göçün arttığını gözlemlediklerini söyleyen Bağlar, insanların sağlam ve yeni binalara taşınma konusunda özen gösterdiklerini belirtti. Derneklerine taşınma konusunda yoğun talepler geldiğini ve web siteleri üzerinden üyeleri doğru yönlendirdiklerini açıkladı.

“Tüketicilerin Depolama İlgisi Arttı”

Bağlar, 2+1 ve 3+1 gibi evlerin İstanbul içinde taşınma maliyetlerinin farklılık gösterdiğini belirterek, son dönemde depolama konusunda tüketicilerin ilgisinin arttığını dile getirdi. Eşyalarını oda şeklindeki depolara koyarak depolamayı tercih eden müşterilerin sayısının arttığını ifade etti.

Korsan firmalara karşı tüketicileri uyararak, taşıma işlemlerinde yetki belgesi bulunan firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

“Taşıma Sözleşmesi Düzenlenmeli”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü de yaz sezonu ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerle ev taşınma işlemlerinde hareketlilik yaşandığını belirtti. Tüketicilerin en büyük şikayetlerinin eşyalara zarar verilmesi, kaybolması ya da taşıma sırasında fiyat artışı olduğunu söyledi.

Güllü, tarafların hak ve yükümlülüklerini belirleyen taşıma sözleşmesi düzenlenmesi gerektiğini ve taşıma işlemlerinde sorun yaşanmaması için önlemler alınması gerektiğini belirtti.

“Eşyaları Taşırken Sigorta Yaptırın”

Güllü, taşıma işlemi sırasında eşyalarda oluşabilecek hasarlar için taşıma sigortası yapılmasının önemine değindi. Taşıma sigortasının taşıyıcı firma tarafından yapıldığının kontrol edilmesi gerektiğini belirten Güllü, tüketici haklarını korumak için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Taşıma işlemlerinde mağduriyet yaşayan tüketicilerin haklarını aramak için tüketici hakem heyetlerine ya da arabulucuya başvurabileceklerini söyleyen Güllü, tüketicilerin taşıma işlemlerinde dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir