Rusya’da ölen dağcı, dedesiyle aynı kaderi paylaştı

Antalya Dağcı Grubu Rusya’ya Tırmandı

Doğasever ve dağcı Mehmet Kocaakça, Alanya’dan Dr. Adnan Sarı, turizmci İzzet Köseoğlu, Antalya’dan Cihan Yıldırım ve Bursa’dan Dr. Kazım Güler’den oluşan 5 kişilik grup, geçtiğimiz pazar günü Rusya’ya zorlu bir tırmanış için gitti.

Grup, önceki gün, Rusya’daki 5.642 metre yükseklikteki Elbruz Dağı’na tırmandı. Dağın zirvesine ulaşan dağcılar, hipotermi sorunu yaşadı. Adnan Sarı ve İzzet Köseoğlu’nun yardım istemesinin ardından ikili kendi çabalarıyla aşağıya indi. Yardım çağrısı üzerine arama ekipleri, donmak üzere olan Antalyalı Cihan Yıldırım’a ulaşırken, maalesef Mehmet Kocaakça’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan arama sonucunda Kazım Güler’in de cansız bedenine ulaşıldı.

Ölen dağcı Mehmet Kocaakça’nın dedesi İbrahim’in, askerde alay imamı olarak görev yaptığı Sarıkamış’ta donarak şehit olduğu bilgisi de verildi.

Related Posts

Trump 24 Nisan mesajında “soykırım” demedi

ABD Başkanı Trump 1915 olaylarını anma konuşmasında “soykırım” kelimesinden kaçınarak “büyük felaket” dedi. Ermeni topluluğunun temsilcileri bu tutuma tepki gösterdi.

İstanbul depremi: On binlerce kişi cami ve okullarda kalıyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da depremlerin ardından barınma talebinde bulunan 101 bin kişinin cami, okul, yurt ve sosyal tesislere yerleştirildiğini açıkladı.

THY’den yeni tavan fiyat kararı: 30 Nisan’a kadar 2 bin 850 lira

Türk Hava Yolları (THY), 30 Nisan’a kadar iç hat uçuşlarda, tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatının 2 bin 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Satırla yakalandı, “Babam pideci” dedi! Mattia Ahmet’in katillerine iki ayrı dosyadan takipsizlik

Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği pazarda bıçaklanarak öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’ye ilişkin davada yargılanan sanıklar B.B. ve U.B.’nin daha önce karıştıkları olaylara ilişkin davadan takipsizlik kararı çıktı.

İmamoğlu’nun avukatının avukatı hakkında gözaltı kararı

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu ile birlikte tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan avukatı Mehmet Pehlivan’ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Mısır’dan Paris’e uzanan yolculuk: Dikilitaş’daki 7 gizli mesaj

Paris’in Place de la Concorde meydanında bulunan Luksor Dikilitaşı, 3 bin yılı aşkın süredir Mısır tarihine ışık tutuyor. Ancak, yeni bir keşif, bu tarihi eserin daha önce gözden kaçan gizli bir mesaj taşıdığını ortaya çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir