Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye ve Kazakistan Arasında Swap Anlaşması İmzalandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Washington’da yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilecek ikili para takasına yönelik swap anlaşmasını imzaladı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki mali iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyor.

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Timur Suleimenov tarafından imzalanan swap anlaşması, maksimum 28 milyar Türk lirası veya 423 milyar Kazakistan tengesi değerinde yerel para biriminin takasına olanak sağlıyor.

Üç yıl boyunca geçerli olacak olan bu anlaşma, tarafların mutabakatı durumunda uzatılabilecek. Swap mekanizması, iki ülke arasında ticaretin finansmanını kolaylaştırmayı ve mali alanındaki iş birliğini artırmayı hedefliyor.

Merkez bankaları tarafından yapılan ortak açıklamada, bu adımın hem ekonomik ilişkileri güçlendireceği hem de merkez bankaları arasındaki teknik ve finansal iş birliğine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan yeni swap anlaşması, ikili ticaret ve mali işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı ile ticaretin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Nadir toprak elementlerinde Türkiye dünyanın ilk beş üreticisinden biri olacak

ABD Başkanı Donald Trump’un Ukrayna’nın Rusya ile süren savaşını bitirmek için şart koştuğu ve geçtiğimiz günlerde mutabakat zaptı imzalanan nadir toprak elementleri (NTE) geleceğin dünyasının en önemli maden kaynakları olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir