Van ve Muş’ta Koyunlar İlkbahar Meralarına Çıktı

Muş ve Van’da Koyunlar İlkbahar Meralarına Çıktı

Muş ve Van’da geçen hafta kar yağışı nedeniyle ağıllara alınan koyun ve kuzular, kar örtüsünün erimesiyle tekrar meralara çıkarıldı.

Bölgede kar yağışının etkisiyle beyaza bürünen meralar, ilkbaharla birlikte binlerce koyun, kuzu ve büyükbaş hayvana ev sahipliği yapmaya başladı.

Çetin ve uzun kış aylarında ağıllarda beslenen hayvanlar, havanın ısınmasıyla meralara çıkarıldı ancak geçen hafta tekrar kar yağışı sebebiyle ağıllara alındı.

Van ve Muş’ta bir haftadır hayvanlarını ağıllarda besleyen çiftçiler, karın erimesiyle meralara çıkan hayvanlarının keyfini çıkarıyor.

Bölgede hayvancılığın önemli merkezlerinden olan iki ilde, zengin meralar binlerce koyun ve kuzunun otlatmasıyla canlanıyor.

Van’ın Gürpınar ilçesinde hayvancılık yapan Mesut Şen, kış mevsiminin zorluğunu vurgulayarak ilkbaharın gelmesiyle hayvanlarını meralara çıkardıklarını belirtti.

Muşlu besici Samet Kurtoğlu ise hayvanlarını tekrar meralara çıkardıklarını ve kışın ağılda besledikleri hayvanlarının artık otlamaya başladığını ifade etti.

Besici Kenan Çiftçi de karın erimesiyle hayvanlarını tekrar meralara çıkarmanın sevincini yaşadıklarını ve hayvanlarını otlatmaya başladıklarını söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ali Çelik – Güncel

Related Posts

Düzce’de Yeni Tarım Modeli: Kavun ve Karpuzda Alım Garantisi

Düz-Tar projesi ile çiftçilere alım garantisi sunarak kavun ve karpuz hasat sezonu uzatılıyor.

Memura yeni zam teklifi belli oldu

Hükümetin memurlara son zam teklifi belli oldu. Buna göre; 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci altı 6 için yüzde 7 zam teklif edildi. 15 Ağustos 2025’te verilen 1000 TL’lik taban artış teklifi de yinelendi.

Moda devi iflas başvurusunda bulundu! Üretimi durduracak

Almanya merkezli ve dünya genelinde 900 şubesi bulunan giyim devi iflas başvurusunda bulundu.

Fındıkta kahverengi kokarca ve zirai don rekolteyi düşürdü; Ulusal Fındık Konseyi’nden 2025 mahsülü için rekor beklenti!

Fındıkta kahverengi kokarca ve zirai don rekolteyi düşürdü; Ulusal Fındık Konseyi’nden 2025 mahsülü için rekor beklenti!

Adıyaman’da Fiyat Denetimi Yapıldı

Adıyaman’da iş yerlerinde etiket, fiyat ve kasa denetimleri yapılarak aykırılıklar tespit edildi.

Gurbetçiler Türkiye’ye Veda Ediyor

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler dönüş yolculuğuna başladı, hüzün var.