Yemek kartlarını markette kullananlar dikkat! Limit getirildi

Yemek Kartları İçin Yeni Düzenleme: Market Limiti Geldi!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartlarıyla ilgili önemli bir düzenlemeye gidildi. Buna göre yemek kartlarının markette kullanılmasına yönelik limit getirildi.

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Yemek kartlarının belli bir kısmının market alışverişlerinde kullanılması noktasında bir düzenleme oldu. İşveren kartı çalışan arkadaşımıza verdiği zaman bu kartların asıl amacı yerinde tüketim sektöründe kullanılmasıdır. Ama marketlerde ciddi bir kullanımı var. Özellikle pandemi ile beraber başladı ve devam ediyor. Marketlerde kullanılmasıyla ilgili bir limit getirildi”

1 Ayda 3 Bin 500 Lira Kullanılabilir

Yemek kartlarının günlük olarak 158 lira market limitinin olduğunu aktaran Güzeldere, “Yani 158 TL’yi, 22 iş günü üzerinden çarptığımızda 3476 TL yapar. 1 ayda sadece bu miktar marketlerde kullanılabilir” şeklinde konuştu.

“Nakit Ödeme Yapılabilir”

Kanunda yemek ücretinin 264 liraya çıkartıldığını ifade eden Güzeldere, vatandaşın yemek çekini peyderpey marketlerde kullandığını söyledi. İşverenin çalışanına isterse nakit ödeme de yapabileceğini kaydeden Güzeldere, “İşveren aynı yemek çeki, yemek kartı gibi nakit desteğinde de aynı şekilde vergisel avantajdan faydalanabiliyor. Bu tüketici için alternatiftir” dedi.

Related Posts

Düzce’de Yeni Tarım Modeli: Kavun ve Karpuzda Alım Garantisi

Düz-Tar projesi ile çiftçilere alım garantisi sunarak kavun ve karpuz hasat sezonu uzatılıyor.

Memura yeni zam teklifi belli oldu

Hükümetin memurlara son zam teklifi belli oldu. Buna göre; 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci altı 6 için yüzde 7 zam teklif edildi. 15 Ağustos 2025’te verilen 1000 TL’lik taban artış teklifi de yinelendi.

Moda devi iflas başvurusunda bulundu! Üretimi durduracak

Almanya merkezli ve dünya genelinde 900 şubesi bulunan giyim devi iflas başvurusunda bulundu.

Fındıkta kahverengi kokarca ve zirai don rekolteyi düşürdü; Ulusal Fındık Konseyi’nden 2025 mahsülü için rekor beklenti!

Fındıkta kahverengi kokarca ve zirai don rekolteyi düşürdü; Ulusal Fındık Konseyi’nden 2025 mahsülü için rekor beklenti!

Adıyaman’da Fiyat Denetimi Yapıldı

Adıyaman’da iş yerlerinde etiket, fiyat ve kasa denetimleri yapılarak aykırılıklar tespit edildi.

Gurbetçiler Türkiye’ye Veda Ediyor

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler dönüş yolculuğuna başladı, hüzün var.