Ticaret Bakanlığı’ndan hayvansal içerikli ürünlere yeni düzenleme!

“Tüketici Ürünlerinde Hayvansal Menşeli Ürünler için Yeni Düzenleme Yayımlandı”

Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğ, tekstil ve ayakkabı gibi Ticaret Bakanlığı’nın denetimindeki tüketici ürünlerinde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Artık hayvansal menşeli parçaları içeren ürünlerde, hangi hayvandan elde edildiği bilgisinin tüketicilere açık ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesi zorunlu hale getirildi.

Bu kapsamda, hayvansal içerikli ürünlerin etiketlerinde, ambalajlarında veya ürüne eşlik eden belgelerde bu bilgi yer alacak.

Online alışverişlerde ise, bu bilgi ürün özelliklerinin yer aldığı bölümde tüketicilere sunulacak. Türkçe ve anlaşılır şekilde yapılan bu bilgilendirme, tüketicilerin yanıltılmasını engellemeyi hedefliyor.

Related Posts

Son Dakika… ‘Etkin pişmanlık’tan faydalanmıştı: Aziz İhsan Aktaş tahliye edildi

Son dakika haberi… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda tutuklanan Aziz İhsan Aktaş ‘etkin pişmanlık’tan yararlanmasının ardından tahliye edildi.

İstanbul’da kararlaştırıldı, Rusya onayladı: En büyük esir takası olacak

Moskova, Ukrayna ile şimdiye kadarki en büyük esir takası için 7 ila 9 Haziran arasında hazır olduklarını duyurdu. Rus yetkili Medinski, 1.200 askerin karşılıklı olarak serbest bırakılacağını açıkladı. İstanbul’da daha önce sağlanan mutabakatın ardından bu yeni takas, hasta ve genç savaş esirlerinin umudu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı’na yeniden seçilen Numan Kurtulmuş’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşıldı.

AKP’nin kurucusundan AKP iktidarını uyaran bildiri! İmza atanlar dikkat çekti

Aralarında AKP’nin kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç’ın da bulunduğu 19 isim, ‘Adalet Çağrısı’ metniyle AKP iktidarına yönelik ‘uyarılarda’ bulunan bir bildiri yayımladı. Söz konusu metni Çelik, sosyal medya hesabından paylaştı.

Dövizle askerlik ücreti düşecek mi? Bakan cevap verdi

Bakan Güler, dövizle askerlik bedelinin düşürülmesine yönelik herhangi bir çalışma olmadığını açıkladı.

AFAD’dan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama: Herhangi bir yıkım bulunmamakta

AFAD, dün Marmaris açıklarında gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen deprem sonrası açıklama yaptı.