Apple, ABD Gümrük Vergilerinden Kaçınmak İçin 5 Uçak Dolusu iPhone Getiriyor!

Apple, Gümrük Vergilerini Atlatmak İçin Yaratıcı Çözüm Buldu

ABD Başkanı Donald Trump, son haftalarda dünya genelinde yeni gümrük vergilerini duyurdu ve bu karar büyük tepki topladı. Ağır gümrük vergileri küresel ticareti olumsuz etkileme riski taşırken, şirketler de bu duruma karşı çeşitli çözümler aramaya başladı.

Apple, Gümrük Vergilerine Karşı Yeni Bir Yaklaşım Benimsedi

Özellikle ABD merkezli teknoloji devi Apple, gümrük vergilerinden kaçınmak için yaratıcı bir yöntem geliştirdi. Şirket, Hindistan ve Çin’den 5 uçak dolusu iPhone getirdiği iddialarıyla gündeme geldi. ABD vatandaşlarının da vergilerin yükselmeden hemen önce teknoloji mağazalarına akın ederek iPhone satın aldığı belirtiliyor.

Trump’ın Uyguladığı Karşılıklı Tarifeler

Trump’ın 2 Nisan’da imzaladığı kararname ile ABD’ye ithal edilen ürünlere ek gümrük vergileri getirilmişti. Beyaz Saray, bu vergilerin 9 Nisan’da yürürlüğe gireceğini duyurdu. Tarife oranları %10 ila %50 arasında değişen bu vergiler, birçok ülke ve AB tarafından eleştirilere neden oldu. Ülkeler, ABD ile müzakere ederek vergi oranlarını yeniden gözden geçireceklerini açıkladılar. Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, 50’den fazla ülkenin Trump’ın uygulayacağı vergileri müzakere etmek üzere görüşmelere başladığını belirtti.

Related Posts

Almanya’da yatırımcı güveni hızlı yükseldi

Yeni hükümetin göreve başlaması, ABD-Çin tarifelerindeki yumuşama ve enflasyondaki istikrar Almanya’da yatırımcı güvenini zirveye taşıdı. ZEW Endeksi mayısta 25,2’ye yükselerek piyasa beklentilerinin iki katına çıktı.

Düğünlerinizi çalgısız yapmak zorunda kalabilirsiniz: Hapis cezası var

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yetkilileri, düğün salonlarında çalınan müziklerin telif haklarıyla ilgili düzenleme kapsamında salon işletmecileriyle sözleşme imzalamaya başladı. MESAM Başkanı Recep Ergül ile beraberindekiler …

Arıkan’dan Şimşek’e eleştiri: “Hey George, versene borç — ‘Olmaz Mehmet, sizde adalet yok’”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye’nin yolsuzluk, mafya ve hukuk endekslerinde dünyanın en kötüleri arasında yer aldığını belirterek, “Sayın Şimşek valizi eline alıp ülke ülke dolaşıyor ama kimse Türkiye’ye güvenip yatırım yapmıyor” dedi.

Ukrayna’da üçüncü kez ateşkes ilan eden Putin Türkiye’yi işaret etti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’de müzakerelerin yapılması için bir fırsat sağlamasını rica ediyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da üçüncü kez ateşkes ilan etti. Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını öneren Putin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi. Putin, ”Ukrayna’da üçüncü kez ateşkes ilan eden Putin Türkiye’yi işaret etti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’de müzakerelerin yapılması için bir fırsat sağlamasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı uyarı

Nakliye sektörü temsilcileri, yetkisiz hizmet veren firmalara karşı vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.