22 Şubat 2025

Erzincan Haber Sitesi

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Teknoloji Haber Sitesi

Bir ülkeye daha AB yolu açıldı

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Karadağ Cumhurbaşkanı Milatovic ile görüşmesinde Karadağ'ın 2028 yılında Avrupa Birliğine katılabileceğini ifade etti.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, resmi görüşmelerde bulunmak amacıyla Karadağ’ı ziyaret etti. Mattarella, Cetinje kentindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic tarafından resmi törenle karşılandı.

İkilinin temaslarının ardından İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) genişlemesinin İtalya için önemli olduğunu belirterek, “2028 hedefi ulaşılmayacak bir hedef değil. Karadağ bu kısa süre içerisinde, 2028’de AB’nin bir parçası olabilir, inanıyorum” dedi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milatovic ise ortak basın toplantısında, İtalya’nın yardımıyla Karadağ’da mali suçlarla mücadele biriminin kurulacağını açıkladı ve İtalya’ya AB üyelik sürecinde Karadağ’a verdiği destek için teşekkür etti.

Milatovic, ülkesinin 2028’de AB üyesi olması yönündeki inancının tam olduğunu kaydetti.