Bakanlıktan Narin Güran davasıyla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anadolu Ajansı Editör Masası programında önemli açıklamalarda bulundu.

“Bakanlık İçin Önemli Mücadeleler Var”

Sıla bebek ve Narin cinayeti davalarında, bakanlık avukatlarının faillerin en ağır cezayı alması için çalıştığını söyleyen Göktaş, şu ifadelerde bulundu:

  • İlk günden itibaren hem Narin’in hem de Sıla’nın davasına bakanlık olarak müdahil olduk. Özellikle her iki dava için bakanlığımızın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde özel ekipler oluşturduk.
  • Bugün Diyarbakır’da Narin kızımızın davasını takip etmek için 5 avukatımız bulunuyor. Ayrıca Tekirdağ’daki avukatlarımız da Sıla bebek davasını takip ediyor. Soruşturmanın her aşamasını titizlikle takip ettik.
  • Narin kızımızın mahkemesinde onun hukuki haklarını savunan yine biziz. Bu iki davanın da faillerinin en ağır cezayı alması için bakanlık avukatlarımız büyük bir mücadele veriyor.

“Sonuçlar Yakında Açıklanacak”

Bakan Göktaş, davaların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin, “Sıla’nın davası henüz sonuçlanmadı, belki bir duruşma daha olabilir. Ancak Narin kızımızla ilgili ikinci duruşma. Sonuçların yakında açıklanmasını bekliyoruz. İki kızımızın katillerinin en ağır cezayı almaları için takipçisi olacağız” dedi.

Bakan Göktaş, Narin Güran’ın yaşadığı köydeki diğer çocuklar hakkında da şunları söyledi: “Köydeki diğer çocuklar için psikososyal destek ekibi oluşturduk, çocuklara yönelik bir rapor hazırladık. Travmaları atlatmaları için çalışmalarımız devam ediyor.”

Bakan Göktaş, Türkiye’de çocukların sosyal medya kullanımı konusunda yapılan düzenlemelere ilişkin, “Çocukları korumak için önemli bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ortada. Bakanlık olarak mevzuat çalışmalarımıza başladık. Bu yasal düzenleme cezai yaptırımları da içerecek. Yaş sınırı konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Related Posts

Jason Statham’ın nişanlısı Antalya tatilinde

Model ve İngiliz oyuncu Jason Statham’ın nişanlısı Rosie Huntington-Whiteley, tatil için geldiği Antalya’da denizin ve güneşin keyfini çıkardı.

Cep telefonunu bulamayınca sinir krizi geçirdi: Evde ne var ne yok aşağı atıp 2 arabaya zarar verdi

Güngören’de babasıyla yaşayan E.S. uyandıktan sonra cep telefonunu göremeyince sinir krizi geçirdi. Evde telefonunu bulamayan E.S., eşyaları sokağa atmaya başladı. Bu sırada sokakta park halindeki hafif ticari araç ve bir otomobil hasar gördü. Bir …

Gebze’de Trafik Kazası: 2 Yaralı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde işçi servisi ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Çatalca’da kum ocağında göçük: Bir işçi balçık içinde kaldı

İstanbul Çatalca’da bir kum ocağında meydana gelen göçükte, bir işçi balçık içinde kaldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Dolandırıcılara istihbarat operasyonu: 18 gözaltı

Mersin’de bazı kişilerin banka hesaplarını dolandırıcılık amaçlı kullandıkları iddiasıyla 18 şüpheli gözaltına alındı.

Suudi Arabistan: BM’de Filistin konulu konferansta ‘kapsamlı bir çerçeve’ sunan belge kabul edildi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, El-İhbariyye kanalının haberine göre BM’nin Filistin meselesinin konuşulduğu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferans’ında “nihai belge”nin kabul edildiğini aktardığı bildirildi. Suudi Bakan Bin Ferhan, “Bölgede güvenlik ve istikrarın, Filistin halkı için adaletin sağlanması ve meşru haklarının verilmesiyle başlayacak.” ifadelerini kullandı.