Son Dakika… İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: ‘Gazeteci arkadaşlarımıza ceza vermenin peşindeler’

İmamoğlu: “Adaleti Zedeleyen Süreci Yaşıyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de yayınlanan telefon görüşmesi ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Gazeteci arkadaşlarımıza ceza vermeye çalışıyorlar” dedi.

İmamoğlu, “Adaleti zedeleyen bir süreci yaşıyoruz. Mesele onları çok tedirgin etmiştir. Biz bu kumpas sürecindeki bilirkişiyi açıkladıktan sonra duvarları yıkıldı, onlar duvarın altında kaldılar. O yüzden her yere saldırıyorlar. Bugün onların utanç dolu basınları, aynı kişi ile ilgili röportaj yayınlamasına rağmen ceza almadı. Aynı benzer durumda hareket eden değerli basın mensuplarına, Halk TV’deki gazeteci arkadaşlarımıza ceza vermenin peşindeler” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı’na Yanıt Verdi

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Adalete uyan bir düzen kurulana kadar onlarla mücadelem devam edecek. Bu manada sayın bakandan tam da beklediğim yanıtlar geldi. Sayın bakana yeniden soruyorum; İstanbul’da sözün geçiyor mu geçmiyor mu? Evrakta sahtecilik yaparak iki kişinin imzasının olmadığı, kendi imzasıyla kanuna uygun olmayan bir bilirkişi raporu vermiş bu kişi ve bu kararı almış. Savcı hakkında harekete geçecek misin, geçmeyecek misin? İstanbul’da sözün geçiyor mu geçmiyor mu? Öyle sakın bağımsız yargı diye tweet atma:”

Related Posts

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Netanyahu yine tehditler savurdu: Saldırılara devam ederiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde anlaşma sağlansa bile 60 günlük ateşkes sürecinde Hamas’ın silahlarını bırakmama ve Gazze’den çıkmama durumunda saldırılara devam edeceklerini bildirdi. Netanyahu, sosyal medya hesabından …

İsrail ordusunda acı itiraf: Yardım bekleyenlere ateş açtık

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yardım bekleyen Filistinlilere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti.

Fransa ve İngiltere nükleer füzeleri Rusya’ya doğru çevirdi

İngiltere ve Fransa, Avrupa’ya yönelik nükleer tehditlere karşı ortak hareket etme kararı aldı. Londra’daki zirvede duyurulan bu yeni caydırıcılık doktriniyle iki ülke, nükleer silahlarını bağımsız tutacak fakat olası saldırılarda birlikte kullanabilecek. Anlaşma, Rusya’ya karşı Avrupa savunmasında tarihi bir adım oldu.

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Salatalıklar toplatılıyor: Bakteri alarmı, tüketmeyin

ABD’de salmonella riski taşıyan salatalıklar için en yüksek seviyede uyarı verildi. Tüketicilere ürünleri derhal imha etmeleri veya iade etmeleri çağrısı yapıldı.