Bilge Sitesi Davası: MHP’li eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya 21 yıl hapis cezası

Osmaniye’deki Bilge Sitesi Davasında Karar Çıktı: Eski Belediye Başkanı 21 Yıl Hapis Cezası Aldı

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Osmaniye’de 105 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı Bilge Sitesi’nin yıkılmasına ilişkin 8 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Osmaniye 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ex-Osmaniye Belediye Başkanı ve binanın yapıldığı 1995 yılında İmar Müdürü olan Kadir Kara ile müdürlük çalışanlarından Sevinç Ayşe Argun, Hülya İ. ve Mustafa N.’nin ‘Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne veya yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuksuz yargılandığı davanın, karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz toplam 8 sanıkla müşteki ve sanık avukatları katıldı. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanık ex-Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya 21 yıl hapis cezası verdi.

Mustafa N. ve Hülya İ. beraat ederken, Mustafa İpek ve Faruk Pilge 8’er yıl, Ayşe Sevinç Argun ile tutuklu sanıklar Ayhan Gedik, Haluk Koç da 21’er yıl hapis cezası aldı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Bolu’da orman yangını: Müdahale ediliyor

Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları başlatıldı.

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Akdeniz diken üstünde: ‘Deniz şeytanları’ kıyıya vurdu

Akdeniz’de karaya vuran dev vatozlar, sahil kentlerinde büyük paniğe sebep oldu.

Avusturya’nın batısında küçük uçak düştü

Almanya’dan kalkan küçük uçak, Avusturya’nın Salzburg eyaletinde araziye çakıldı. Uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Patriotlar, Avenger ve M-LIDS sistemleri, nakliye uçakları, Arleigh Burke sınıfı muhripler… ABD’den Yunanistan’daki üs için yeni sınıfı

İran ile yaşanan kriz sonrası ABD, Yunanistan’ın Girit Adası’nda bulunan Souda üssünü adeta bir kaleye çevirmeye karar verdi. ABD üsse Patriot, Avenger ve M-LIDS gibi hava savunma sistemleri, nakliye uçakları ile Arleigh Burke sınıfı muhripler konuşlandırdı.

Yargıtay hapis cezası verdi! İnternetten ilan verirken bunu yapan yandı!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, online ticaret sitesinde açtığı ilana başka birine ait telefon numarasını yazan sanığa, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan verilen cezayı onadı.